06:43 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Συνεδριάζει για το Ιράν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

© Sputnik / Roman Makhmutov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τον τελευταίο χρόνο, οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν χαρακτηρίζονται από ένταση, η οποία ξεκίνησε με την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα σε βάρος τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν και την κατάρριψη αμερικανικού drone, μετά από αίτημα της αμερικανικής αποστολής. 

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για επίθεση σε βάρος των τάνκερ. 

Σημειωτέον ότι η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, βάζοντας στο στόχαστρο τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, αλλά και οκτώ διοικητές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ανέφεραν ότι το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό drone, καθώς όπως είπαν,  παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας. Εν συνεχεία, ο Τραμπ είπε ότι σταμάτησε σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράν. 

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Tags:
κυρώσεις, Ιράν, ΗΠΑ, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK