07:11 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε οπαδούς του στη Φλόριντα

Τραμπ: Δεν χρειάζομαι έγκριση του Κογκρέσου για μία επίθεση εναντίον του Ιράν

© AFP 2019 / SAUL LOEB
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Αμερικανοί ηγέτες των Δημοκρατικών έχουν ζητήσει από το Τραμπ να πάρει άδεια από το Κογκρέσο προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε επιθέσεις κατά του Ιράν ή οποιουδήποτε άλλου κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται έγκριση από το Κογκρέσο για να ξεκινήσει επίθεση εναντίον του Ιράν.

«Το πιστεύω», δήλωσε την Δευτέρα όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Hill αν πιστεύει ότι έχει την εξουσία να επιτεθεί στο Ιράν χωρίς έγκριση από το Κογκρέσο. «Έχουμε κρατήσει το Κογκρέσο ενήμερο για αυτό που κάνουμε ... αλλά δεν χρειάζεται να το κάνω νόμιμα».

Ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι απέτρεψε μια επίθεση εναντίον του Ιράν, επειδή ο εκτιμώμενος αριθμός των θυμάτων δεν ήταν ανάλογος με την κατάρριψη του αμερικανικού drone. Το Ιράν δήλωσε ότι το αμερικανικό drone παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Δευτέρα ότι ενέκρινε νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν εναντίον του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και τους συνεργάτες του που είναι υπεύθυνοι για την «εχθρική συμπεριφορά» της Τεχεράνης.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι κυρώσεις επιδιώκουν να «αρνηθούν στον ανώτατο ηγέτη και στο γραφείο του ανώτατου ηγέτη, καθώς και σε εκείνους που συνδέονται στενά μαζί του και το γραφείο, πρόσβαση σε βασικούς οικονομικούς πόρους και υποστήριξη».

Πρόσθεσε ότι η κίνηση έρχεται εν μέρει ως απάντηση στις πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης ενός drone του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Στενό του Ορμούζ και της σειράς επιθέσεων σε πετρελαιοφόρα στον κόλπο του Ομάν.

Tags:
Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, Δημοκρατικοί, κογκρέσο, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK