07:56 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Η πόλη Ράκα στη Συρία

Ένοπλοι παραβίασαν την εκεχειρία σε τρεις επαρχίες της Συρίας

© AP Photo / Hussein Malla
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνέχεια στις ένοπλες αντιπαραθέσεις στην Συρία, καθώς ένοπλοι παραβίασαν την εκεχειρία στις επαρχίες της Λαττάκειας, της Χάμα, καθώς και στην περιοχή του Χαλεπίου.

Μαχητές έχουν παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός στις συριακές επαρχίες Λαττάκεια, Χαλέπι και Χάμα την Κυριακή, με ορισμένες τοποθεσίες να έχουν δεχθεί επιθέσεις αρκετές φορές, δήλωσε την Δευτέρα το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Πλευρών στην Συρία.

«Την προηγούμενη μέρα, τρομοκράτες επιτέθηκαν στην Νάσαμπα (δύο φορές), Μαμουχίγια (δύο φορές), Ναμπί - Γιούνες, Σάντραν, Τζουμ, Αλ Αρέιμ στην επαρχία Λαττάκεια, Χαμαμίγιατ (τέσσερις φορές), Αλ Άσι, Χουάζ και Κορνάζ στην επαρχία Χάμα και το Νιτς στην επαρχία Χαλεπίου», ανέφερε το κέντρο.

Τις τελευταίες 24 ώρες, το ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης πραγματοποίησε μια ανθρωπιστική επιχείρηση στον οικισμό Χαμουρίγια, στην περιοχή της Δαμασκού, πρόσθεσε το κέντρο.

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία. Η Ρωσία εκτελεί ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα σε τακτική βάση και βοηθά τη Δαμασκό να εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

Tags:
Χαλέπι, Χάμα, Λαττάκεια, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, Συρία, πόλεμος στη Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK