06:37 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Κοινοτικός αξιωματούχος

Πρόθυμος να ηγηθεί της Κομισιόν δηλώνει ο Ράσμουσεν

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συζήτηση στο εσωτερικό των Βρυξελλών για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει φουντώσει για τα καλά, καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις στη Σύνοδο της 30ης Ιουνίου.

Την επιθυμία του να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν εξέφρασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Εάν ξαφνικά σκεφτούν ότι χρειάζονται έναν πραγματιστή, μέσης ηλικίας, με ψυχρό αίμα, φιλελεύθερο Σκανδιναβό, τότε μπορούν απλώς να (σ.σ. με) καλέσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Danish Radio».

Μετά την απομάκρυνση της υποψηφιότητας του Μάνφρεντ Βέμπερ, η συζήτηση για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει φουντώσει για… τα καλά.

Οι 28 αρχηγοί – κρατών θα συναντηθούν στις 30 Ιουνίου, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, καθώς στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής επήλθε ναυάγιο.

Σύμφωνα με τον βιογράφο του Ράσμουσεν, ο ίδιος θα αποδεχόταν μετά χαράς την ευκαιρία να βρεθεί σε μία ηγετική θέση των Βρυξελλών.

Ωστόσο, κατά τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Δανίας, η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε., Μάργκρετε Βεστάγκερ, η οποία προέρχεται επίσης από τη Δανία, αποτελεί την κύρια υποψηφιότητα της Κοπεγχάγης για την προεδρία της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ράσμουσεν διατέλεσε πρωθυπουργός της Δανίας από το 2009 έως το 2011 και από το 2015 έως το 2019.

Σχετικά:

Ο Μακρόν στηρίζει Μέρκελ για επικεφαλής της Κομισιόν
Tags:
Δανία, Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λαρς Λόξε Ράσμουσεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK