07:02 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Λευκός Οίκος

Λευκός Οίκος: Δεν αποχωρούμε από τη Συνθήκη Ειρήνης με την Ιαπωνία

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μια αποχώρηση από τη Συνθήκη Ειρήνης των δύο χωρών είναι ασυμβίβαστη με την αμερικανική πολιτική.

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσίντε Σούγκα δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στην αμυντική ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέταζε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ειρηνευτική συνθήκη της χώρας του με την Ιαπωνία.

«Αυτό που αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης που λέτε δεν υπάρχει. Έχουμε λάβει επιβεβαίωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι ασυμβίβαστη με την κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Τόκιο.

Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι ο Τραμπ είχε συζητήσει την αποχώρηση από τη Συνθήκη Ειρήνης με την Ιαπωνία, επειδή πιστεύει ότι το μεταπολεμικό σύμφωνο είναι άδικο για τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με υπαλλήλους της κυβέρνησης Τραμπ, η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά απίθανη.

Ο Πρόεδρος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την αποχώρηση αυτή.

Σχετικά:

Ο Τραμπ φέρεται να εξετάζει τον τερματισμό της Συνθήκης Ειρήνης με την Ιαπωνία
Tags:
ειρήνη, συνθήκη, αποχώρηση, Λευκός Οίκος, Ιαπωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK