01:06 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ θα εγκρίνουν την πρώτη αμυντική στρατηγική για το διάστημα, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας των χωρών - μελών.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να διεξαχθεί το συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στην επίμαχη σύνοδο θα εξεταστεί η Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς, γνωστή και ως Συνθήκη INF.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα, έκανε ειδική μνεία και στην πρώτη αμυντική στρατηγική για το διάστημα, η οποία αναμένεται να υπογραφεί από τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Άμυνας των χωρών – μελών συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, εν μέσω της αυξημένης έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πολύ πρόσφατα την αποστολή επιπλέον 1.000 στρατιωτών, όπως και την ανάπτυξη μίας αεροπορικής μονάδας, με στόχο την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης ιρανικής απειλής.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Τεχεράνη κατέρριψε αμερικανικό drone, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ιράν.

Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον αντέτεινε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση πάνω από τα διεθνή χωρικά ύδατα του Στενού του Ορμούζ.

​Στον απόηχο των παραπάνω, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε εναέρια επίθεση εναντίον του Ιράν, ως αντισταθμιστικό μέτρο στην κατάρριψη του αμερικανικού drone. Ωστόσο, φέρεται να την ακύρωσε, μόλις 10 λεπτά πριν ξεκινήσει.

Tags:
αμυντική συνεργασία, διάστημα, Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς, INF, Συνθήκη INF, συνθήκη INF, Ρωσία, ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ, σύνοδος ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK