17:45 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον επέκρινε επανειλημμένα την Ρωσία επειδή φέρεται να έστειλε στρατιωτικούς της στη Βενεζουέλα, παρότι η Μόσχα εξήγησε επανειλημμένα ότι έστειλε πράγματι τεχνικούς συντήρησης σύμφωνα προϋπάρχουσες στρατιωτικές συμφωνίες.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, Έλιοτ Έιμπραμς, δήλωσε ότι η ρωσική φρεγάτα ναύαρχος Gorshkov έχει πλεύσει προς τη Βενεζουέλα και επέκρινε τη Ρωσία επειδή υποτίθεται ότι έστειλε στρατιωτικούς ειδικούς αντί ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Αυτή τη στιγμή, το αμερικανικό πλωτό νοσοκομείο USS Comfort κατευθύνεται στην Καραϊβική και τη Νότια Αμερική και θα αποβιβαστεί σε αρκετούς λιμένες για να φέρει ιατρική περίθαλψη σε πρόσφυγες και ντόπιους της Βενεζουέλας, ενώ η Ρωσία στέλνει το πολεμικό πλοίο της, την φρεγάτα Gorshkov, και περισσότερους στρατιωτικούς τεχνικούς Βενεζουέλα», είπε.

Η ομάδα μάχης της ρωσικής φρεγάτας Admiral Gorshkov εισήλθε πρόσφατα στην Καραϊβική Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Παναμά και επισκέφθηκε την Κούβα. Ωστόσο, το ρωσικό Ναυτικό δεν ανακοίνωσε τον επόμενο προορισμό του και δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο δήλωσε στις 19 Φεβρουαρίου ότι η Μόσχα θα παραδώσει 300 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Καράκας, αν και η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, ισχυρίστηκε τον Ιούνιο ότι ο Μαδούρο κάνει «κακοδιαχείριση» των κεφαλαίων της χώρας υπογράφοντας, σύμφωνα με ισχυρισμούς, σύμβαση άμυνας με τη Ρωσία για να αγοράσει την υποστήριξή του, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω πληροφορίες. Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν από αρκετούς Ρώσους αξιωματούχους, οι οποίοι σημείωσαν ότι δεν έχουν υπογραφεί πρόσφατα συμβόλαια και πως δεν αναμένεται να υπογραφεί κάποιο στο εγγύς μέλλον.

Tags:
Καραϊβική, ΗΠΑ, φρεγάτα, Ρωσία, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK