01:13 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
O Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε αίτημα απελευθέρωσης του πρώην προέδρου Λούλα

© Sputnik / Alexei Druzhinin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λουίζ Ινάτσιο Λούλα Ντα Σίλβα. Η προσφυγή ακολούθησε αποκαλύψεις ότι ο δικαστής του Λούλα δεν ήταν πολιτικά αμερόληπτος.

Πέντε από τους 11 δικαστές του δικαστηρίου εξέτασαν το αίτημα αποφυλάκισης του Λούλα την Τρίτη. Αφού ψήφισαν με 3-2 για να αναβάλουν τη συζήτηση σχετικά με το αν ο δικαστής του Λούλα, τώρα υπουργός Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο, ήταν πολιτικά αμερόληπτος κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην προέδρου του 2017, οι δικαστές απέρριψαν επίσης το αίτημα του Λούλα να απελευθερωθεί από τη φυλακή μέχρι να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.

«Σήμερα γνωρίζουμε ότι η υπεράσπιση αντιμετωπίστηκε ως απλή διατύπωση», δήλωσε ο δικηγόρος του Λούλα, Κριστιάνο Ζανίν, στο ανώτατο δικαστήριο την Τρίτη. «Από την αρχή της δίκης, δόθηκε ευνοϊκή μεταχείριση στη δίωξη».

Όταν ο Λούλα έφυγε από το προεδρικό αξίωμα το 2010, απολάμβανε ένα απίστευτο ποσοστό αποδοχής 87%. Ωστόσο, μετά τη διαδοχή του, η Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία προερχόταν επίσης από το Κόμμα των Εργαζομένων του (PT), απομακρύνθηκε από το αξίωμα το 2015 σε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως ένα μαλακό πραξικόπημα. Στη συνέχεια, ο Λούλα προσπάθησε να επιλεγεί για άλλη μια φορά την προεδρία της Βραζιλίας. Η δημοτικότητά του ήταν τέτοια που προβλέφθηκε ότι θα μπορούσε εύκολα να νικήσει τον δεξιό αντίπαλο Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ωστόσο, η φυλάκιση του Λούλα τον έθεσε εκτός του πολιτικού ανταγωνισμού και χωρίς έναν μεγάλο αντίπαλο, ο Μπολσόναρο αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2018.

Tags:
δικαστές, Ζαΐρ Μπολσονάρο, φυλακή, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK