00:06 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Το Sea-Watch κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης διάσωσης με το λιμενικό της Λιβύης

Γερμανικό πλοίο με μετανάστες εισέρχεται σε ιταλικά ύδατα παρά την διαταγή της Ρώμης

© AP Photo / Lisa Hoffmann/Sea-Watch
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ιταλική κυβέρνηση και το κόμμα της Λέγκας επιδιώκουν σκληρή πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης υποστηρίζοντας ότι η Ιταλία δεν μπορεί να παραμείνει το «προσφυγικό στρατόπεδο» της Ευρώπης ενώ οι γειτονικές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους και αμύνονται με όπλα.

Το πλοίο Sea-Watch της γερμανικής φιλανθρωπικής εταιρείας εισήλθε σε εθνικά ύδατα της Ιταλίας με 42 μετανάστες παρά τη διαταγή των αρχών να παραμείνει εκτός, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Sea-Watch.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, ο καπετάνιος αποφάσισε να κατευθυνθεί στη Λαμπεντούζα εξαιτίας της κατάστασης εντός του πλοίο που ήταν «περισσότερο απελπιστική από ποτέ» και ότι του επετράπη να εισέλθει στα ιταλικά ύδατα κάτω από την νομοθεσία για την έκτακτη ανάγκη στη θάλασσα.

Η αναφορά έρχεται μετά από διάταγμα που πέρασε η Ιταλία για την ασφάλεια και τη μετανάστευση με στόχο να χαλιναγωγήσει τις ενέργειες των πλοίων διάσωσης μεταναστών που λειτουργούν ανθρωπιστικές οργανώσεις. Τα λιμάνια της χώρας έχουν παραμείνει κλειστά για τέτοια πλοία από το περασμένο καλοκαίρι.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση στην πρόσφατη ιστορία τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια. Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο καθώς λειτουργούν ως χώρες πρώτης υποδοχής των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης.

Σχετικά:

Η Ιταλία ενέκρινε διάταγμα με στόχο τον περιορισμό της δράσης των ΜΚΟ
Μια τραγική ιστορία: Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιά στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού (ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)
Tags:
πλοίο, μεταναστευτικό, μετανάστες, Ιταλία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK