02:58 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (38)
0 0 0
Βρείτε μας

Μεγάλο τμήμα της οροφής του γοτθικού κτιρίου και το βέλος που αποτελούσε και σήμα κατατεθέν κατέρρευσαν από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, ενώ γίνονταν εργασίες ανακαίνισης.

Εισαγγελείς στο Παρίσι δήλωσαν ότι οι ερευνητές εξέτασαν πολλές υποθέσεις για την αιτία της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων τον Απρίλιο «μεταξύ αυτών πρόβλημα στο ηλεκτρολογικό σύστημα ή τσιγάρο που δεν έσβησε σωστά» υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για να στηρίξουν το σενάριο «εγκληματικής ενέργειας».

«Σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν το σενάριο της εγκληματικής προέλευσης» ανέφερε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χέιτζ. Πρόσθεσε ότι η έρευνα εξέτασε την πιθανότητα της παράληψης ως αιτία για την φωτιά. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα «θα πρέπει πλέον να διεξαχθούν διεξοδικότερες έρευνες». 

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην οποία ηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Παρισιού και παραβρέθηκαν μόλις 20 άτομα.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από σκαλωσιά που σκέπαζε το πίσω μέρος του καθεδρικού. Οι περισσότεροι θησαυροί σώθηκαν, μεταξύ τους και το ακάνθινο στεφάνι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει την Παναγία των Παρισίων εντός πέντε ετών.

Θέμα:
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (38)

Σχετικά:

Η Παναγία των Παρισίων μπορεί να ανοίξει σε λιγότερο από πέντε χρόνια
Αξιωματούχος: Βραχυκύκλωμα η πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων: Εργάτες στον ναό κάπνιζαν, παρά την απαγόρευση
Tags:
Γαλλία, Παρίσι, Παναγία των Παρισίων, φωτιά, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK