01:59 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έκκληση για επίλυση των κρίσεων απηύθυνε προς τους παγκόσμιους ηγέτες σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος βρίσκεται στο «χείλος της καταστροφής».

Την προειδοποίηση να μην χάσουν τον έλεγχο γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις απηύθυνε, σήμερα, προς τους ηγέτες της G20, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καλώντας επίσης σε κοινές προσπάθειες για την επίλυση των κρίσεων. 

«Ακόμη και μία σύντομη επίσκεψη με ανάγκασε να αντιληφθώ πόσο τραγικό είναι το μάθημα από το Ναγκασάκι, αλλά και πόση ελπίδα φέρει. Σήμερα, δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών στην Οσάκα, θα έπρεπε να είναι ένα μάθημα υπευθυνότητας για το κοινό μας μέλλον», σημείωσε ο Τουσκ, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μουσείο Ατομικής Βόμβας.

Προχωρώντας σε έκκληση προς τους ηγέτες της G20 «να ξυπνήσουν προτού να είναι πολύ αργά», ο Τουσκ τόνισε ότι η παγκόσμια σκηνή δεν πρέπει να γίνει «αρένα, όπου οι ισχυρότεροι θα υπαγορεύουν τους όρους τους στους πιο αδύναμους» και «όπου τα εθνικιστικά αισθήματα θα κυριαρχούν σε βάρος της κοινής λογικής».

«Πρέπει να το κατανοήσετε: Έχετε ευθύνη όχι μόνο για το δικό σας συμφέρον, αλλά πάνω από όλα, για την ειρήνη και μια ασφαλή, δίκαιη παγκόσμια τάξη», υπογράμμισε ο ίδιος. 

Παράλληλα, μίλησε για αστεθείς καταστάσεις σε «δεκάδες μέρη σε όλες τις ηπείρους» που ο ίδιος τόνισε, καταδεικνύουν «πόσο κοντά στον γκρεμό βρίσκεται ο κόσμος». 

«Συνεχίζουμε να προσποιούμαστε ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο της δυναμικής των γεγονότων και των αλλαγών, αλλά πρόκειται για ψευδαίσθηση», επεσήμανε. 

Tags:
Σύνοδος κορυφής G20, Ναγκασάκι, G20, Ντόναλντ Τουσκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK