07:39 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
To πρότζεκτ «Γυμνός Αγρότης»

Αυστραλοί αγρότες τα «πετάνε» όλα για καλό σκοπό (Φωτογραφία)

© Φωτογραφία : The.Naked.Farmer/facebook
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ιδέα της γυμνής φωτογράφισης ξεκίνησε από τον Μπεν Μπρούκσμπι, ιδρυτή του «Γυμνού Αγρότη», ένα πρότζεκτ που χρησιμοποιεί φωτογραφίες καθημερινών αγροτών για να αναδείξει ζητήματα ψυχικής υγείας στη γεωργική βιομηχανία.

Αυστραλοί αγρότες τα «πέταξαν» όλα για να φωτογραφηθούν γυμνοί για ένα ημερολόγιο σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα για την κοινότητα τους, σύμφωνα με τη Daily Star.

Με μόνο αξεσουάρ τα εργαλεία τους και τα τρακτέρ τους οι αγρότες από την Αυστραλία, εμπνεύστηκαν από το πρότζεκτ «Γυμνός Αγρότης» που αποσκοπούσε στο να φέρει στο φως τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη γεωργική βιομηχανία.

«Η τοπική μας κοινότητα περνούσε μια δύσκολη περίοδο με την ξηρασία που έπληξε τους αγρότες και μια ξαφνική αύξηση των αυτοκτονιών στον αγροτικό χώρο. Έτσι επικοινωνήσαμε με τον «Γυμνό Αγρότη» και τον ρωτήσαμε αν θα ήταν οκ να χρησιμοποιήσουμε μια παρόμοια ιδέα για την περιοχή μας και ήταν πολύ ενθαρρυντικός», ανέφερε η Έλι Μπέρσταλ που βρίσκεται πίσω από την ιδέα.

Η ίδια έμεινε έκπληκτη από με τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας παρά την αρχική νευρικότητά τους για το πρότζεκτ.

Ωστόσο, ο φωτογράφος τους έκανε αμέσως να αισθανθούν άνετα και όλα τελείωσαν γρήγορα.

Η Έλι πρόσθεσε ότι αν και τα ημερολόγια δεν μπορούν να βελτιώσουν μαγικά την υγεία κάποιου, ελπίζει ότι θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν κάποιον να αναζητήσει βοήθεια και να βρει την υποστήριξη που χρειάζεται πριν εγκαταλείψει την ελπίδα.

Tags:
γυμνοί, φωτογραφίες, φωτογράφιση, φωτογραφία, ξηρασία, χρήματα, Αυστραλία, αγρότες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK