07:37 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας στα σύνορα με την Κολομβία μετά την εντολή για προσωρινό κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων, στις 23 Φεβρουαρίου, 2019

Πληροφορίες ότι απετράπη νέο σχέδιο πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

© AFP 2019 / JUAN BARRETO
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδιαζόμενο πραξικόπημα που φέρεται να προέβλεπε μεταξύ άλλων και τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέτρεψαν οι Αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Στρατιωτικό σχέδιο για την πραγματοποίηση πραξικοπήματος, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο στρατηγός Ραούλ Ισαΐας Μπαντουέλ που βρίσκεται υπό κράτηση από το 2009, και να αναγορευτεί πρόεδρος απέτρεψε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικοινωνιών και Πολιτισμού της χώρας, Χόρχε Ροντρίγκιες. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος, στο σχέδιο συμμετείχαν τόσο πρώην, όσο και εν ενεργεία αξιωματούχοι του στρατού, και προέβλεπε ότι το πραξικόπημα θα λάβει χώρα στις 23 - 24 Ιουνίου. 

Μάλιστα, το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα φέρεται να προέβλεπε μεταξύ άλλων και τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Οι πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 30ής Απριλίου. 

Η κρίση στη Βενεζουέλα επιδεινώθηκε τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ.

Μια σειρά από άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, καταδίκασαν την απόπειρα πραξικοπήματος, καλώντας σε αποφυγή ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και εκφράζοντας τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. 

Tags:
Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, πραξικόπημα, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK