17:53 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έντονη η αντίδραση από πολλές χώρες εντός της PACE. Η Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα που επικύρωσε τα διαπιστευτήρια της ρωσικής αντιπροσωπείας νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας, της Εσθονίας, της Γεωργίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας αποφάσισαν την Τετάρτη να εγκαταλείψουν την σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους για περαιτέρω διαβουλεύσεις με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους, μετά την επαναφορά της ρωσικής αποστολής στην PACE, ανέφερε σε δήλωση του ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Βολοντίμιρ Αρίεφ.

«Επιστρέφουμε στις χώρες μας για να συμβουλευτούμε τα Κοινοβούλια και τις Κυβερνήσεις μας σχετικά με τις κοινές ενέργειες στις επόμενες συνεδριάσεις», σημείωσε σε δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook Αρίεφ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η PACE ενέκρινε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο τα βασικά δικαιώματα των μελών των αντιπροσωπειών της PACE δεν υπόκεινται σε κυρώσεις. Η PACE κάλεσε επίσης επίσημα την ρωσική αντιπροσωπεία να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ιουνίου, αν και η δυνατότητα αμφισβήτησης των διαπιστευτηρίων της αντιπροσωπείας παρέμεινε σε ισχύ. Στην συνέχεια, η ρωσική αντιπροσωπία υπέβαλε αίτηση επιβεβαίωσης των διαπιστευτηρίων της για πρώτη φορά από το 2016.

Η απόφαση της PACE χαιρετίστηκε από το Κρεμλίνο ως ένα θετικό στοιχείο και μια νίκη της κοινής λογικής. Ωστόσο, η Ουκρανία, η οποία υποστήριξε την απαγόρευση συμμετοχής της Ρωσίας στην PACE, αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετά την απόφαση της PACE.

Tags:
Πολωνία, Λιθουανία, Σλοβακία, Λετονία, Ουκρανία, Ρωσία, Συμβούλιο της Ευρώπης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK