08:46 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Εμφύλιος στην Υεμένη

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στη νότια Υεμένη

© AP Photo / Arab 24
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα έκρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη σε αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή της Νότιας Υεμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτότητα των δραστών παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Άγνωστοι προκάλεσαν μία έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή Σάμπγουα της νότιας Υεμένης, μια πηγή της τοπικής κυβέρνησης ανέφερε στο Sputnik.

Η πηγή δήλωσε ότι την Τετάρτη, μία έκρηξη έπληξε τον αγωγό μήκους 320 χιλιομέτρων στην περιοχή Άιν Μπα Μαμπάντ. Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με την πηγή.

Η Υεμενη πλήττεται από έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο από το 2015.

Ο πόλεμος μεταξύ των Χούθι και των στρατευμάτων που ήταν πιστοί στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση κλιμακώθηκε το Μάρτιο του 2015, όταν ο Πρόεδρος Μανσούρ Χαντί κατέφυγε στη Σαουδική Αραβία. Ύστερα από το συγκεκριμένο γεγονός, ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας προσπαθεί να εξουδετερώσει τους αντάρτες και να επαναφέρει την νόμιμη κυβέρνηση.

Η σύγκρουση στην Υεμένη έχει εξελιχθεί στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία αναφέρουν πως 14 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στο χείλος της πείνας.

Tags:
δράστης, άγνωστοι, φυσικό αέριο, αγωγός, έκρηξη, Υεμένη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK