15:49 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ένταση στη Γεωργία: Οδομαχίες έξω από τη Βουλή στην Τιφλίδα

Οι διαδηλωτές της Τιφλίδας θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο την «Πορεία της Ελευθερίας»

© Sputnik / Sputnik
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι διαδηλώσεις στη γεωργιανή πρωτεύουσα ξέσπασαν στις 20 Ιουνίου, εξαιτίας της συμμετοχής ρωσικής αντιπροσωπείας σε διεθνή σύνοδο στην Τιφλίδα. Εντούτοις, αργότερα εξελίχθηκαν σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές στη γεωργιανή πρωτεύουσα της Τιφλίδας, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Γκιόργκι Γκαχάρια, θα πραγματοποιήσουν την λεγόμενη «Πορεία της Ελευθερίας» κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου της πόλης το Σάββατο, ανέφερε η Σότα Ντιγκμελασβίλι, μία από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

«Το Σάββατο, τη 10η ημέρα της διαμαρτυρίας, στις 07:00 μ.μ. [15:00 GMT], συγκεντρωνόμαστε για μία πορεία στην πλατεία της Δημοκρατίας και θα πραγματοποιήσουμε την Πορεία της Ελευθερίας προς την πλατεία Ελευθερίας, δήλωσε η Ντιγκμελασβίλι στους διαδηλωτές αργά την Τετάρτη.

Η Τετάρτη απετέλεσε την έβδομη διαδοχική ημέρα διαδηλώσεων στην Τιφλίδα.

Οι διαδηλωτές τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια. Μουσικά συγκροτήματα πραγματοποιούν συναυλίες. Οι διοργανωτές απαγγέλλουν ποιήματα. Οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατούν γεωργιανές σημαίες και λευκά μπαλόνια, δείχνοντας ότι ο αγώνας είναι ειρηνικός.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως οι διαδηλωτές φορώντας καλύμματα για τα μάτια, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε μια νεαρή γυναίκα που έχασε το ένα της μάτι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης καταστολής για να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος την περασμένη εβδομάδα, ανάγοντας το έτσι σε ένα ακόμη σύμβολο της διαμαρτυρίας.

Tags:
Ρωσία, διαμαρτυρίες, διαδήλωση, Τιφλίδα, Γεωργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK