23:06 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ελεύθερες να κολυμπήσουν μακριά από τη «φυλακή» τους είναι δύο όρκες και δύο μπελούγκες που ήταν αιχμάλωτες στην περιοχή Πριμόρσκι της Ρωσίας, στην Άπω Ανατολή.

Δύο όρκες και έξι μπελούγκες έγιναν τα πρώτα θηλάστηκα που ελευθερώθηκαν από τη «φυλακή φαλαινών»  στο Πριμόρσκι της Ρωσίας ανακοίνωσε το ρωσικό ερευνητικό ίδρυμα αλιείας και ωκεανογραφίας (VNIRO).

Τα ζώα είχαν ένα δύσκολο ταξίδι με πλοίο και με οχήματα από το Πριμόρσκι στο Χαμπαρόφσκι, με τους επιστήμονες να φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους.

«Οι ειδικοί ολοκλήρωσαν την απελευθέρωση των ζώων που μεταφέρθηκαν στο ακρωτήριο Περόφσκι. Δύο όρκες και έξι μπελούγκες απελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον τους», δήλωσε το VNIRO.

Πριν από την απελευθέρωση, κτηνίατροι έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι τα ζώα ήταν σε καλή κατάσταση.

Τα τεράστια θηλαστικά είναι επίσης εξοπλισμένα με ειδικά τσιπάκια που θα επιτρέπουν στους επιστήμονες να παρακολουθούν τις κινήσεις τους και να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά τους στη θάλασσα.

Η απελευθέρωση ολοκληρώθηκε υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι όρκες ήταν προβλέψιμα νευρικές και παρέμειναν κοντά στην ακτή για αρκετές ώρες, πριν βγουν στα ανοιχτά.

Οι μπελούγκες ήταν οι επόμενες που απελευθερώθηκαν, αλλά αντίθετα από τις όρκες άρχισαν αμέσως να κολυμπούν στα ανοιχτά.

Σχετικά:

Κρεμλίνο: Οι φάλαινες που έχουν αιχμαλωτιστεί θα αφεθούν σύντομα ελεύθερες
Ο Πούτιν βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση για τις αιχμάλωτες φάλαινες στην ανατολική Ρωσία
Ρώσος υπ. Περιβάλλοντος: Δεν θα αντέξουν άλλο χειμώνα οι όρκες στην «φυλακή των φαλαινών»
Tags:
βίντεο, θάλασσα, απελευθέρωση, φάλαινα Μπελούγκα, όρκα, φάλαινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK