05:22 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι φιλελεύθερες ιδέες δεν έχουν πλέον την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών των δυτικών κρατών, προκαλώντας την αντίδραση του Τουσκ.

Να σχολιάσει τη συνέντευξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εφημερίδα Financial Times, κλήθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας,

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, δεν έχει προλάβει να διαβάσει τη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου, παρά το γεγονός ότι είχε... τζετ-λαγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν, στην επίμαχη συνέντευξη, ισχυρίστηκε ότι οι φιλελεύθερες ιδέες δεν έχουν πλέον την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών των δυτικών κρατών και ότι οι πολίτες έχουν στραφεί εναντίον της μετανάστευσης, της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και της πολυπολιτισμικότητας.

Μ’ έναν παιχνιδιάρικο τρόπο, ο πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι είχε και ο ίδιος τζετ-λαγκ, «αλλά αυτός δεν είναι ένα επαρκής λόγος για να διαβάσω τη συνέντευξη». Αντ’ αυτού, πρόσθεσε, χρησιμοποίησα αυτόν τον χρόνο για να διαβάσω ένα ανακοινωθέν, το οποίο κανονικά δεν γράφω μόνος μου.

Το σχόλιο του ήρθε ως απάντηση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος – στην ίδια συνέντευξη Τύπου - ανέφερε ότι το τζετ-λαγκ του επέτρεψε να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη.

Ο Πούτιν, μιλώντας στους FT, δήλωσε ότι οι φιλελεύθεροι δεν μπορούν να υπαγορεύουν τίποτα και σε κανέναν, όπως προσπαθούσαν να κάνουν τις τελευταίες δεκαετίες.

Πρόσθεσε δε, ότι ο φιλελευθερισμός είναι παρωχημένος και έχει ξεπεράσει τους σκοπούς του, επειδή ήρθε σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Πούτιν - Τραμπ στη Σύνοδο των G20

Αν και ο πρόεδρος της Ρωσίας, στην ίδια συνέντευξη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο του αυξανόμενου κατακερματισμού και τον κίνδυνο της κούρσας εξοπλισμών, ο Τουσκ επέλεξε να αναφερθεί στις σκέψεις του Πούτιν για τον φιλελευθερισμό.

«Είμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι για να υπερασπιστούμε σθεναρά και να προωθήσουμε τη φιλελεύθερη δημοκρατία» δήλωσε ο Τουσκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πούτιν, Τουσκ και Γιούνκερ βρίσκονται στην Ιαπωνία, με αφορμή τη Σύνοδο των G20. Αν και ο Ρώσος πρόεδρος δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εντούτοις θα έχει σύντομη συνάντηση με τον Γιούνκερ.

Tags:
Σύνοδος κορυφής G20, G20, κούρσα εξοπλισμών, οπλικό σύστημα, παγκοσμιοποίηση, μετανάστες, μετανάστευση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK