23:57 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιπαράθεση μεταξύ γυμνιστών και υποστηρικτών των μπουρκίνι σημειώνεται στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, μετά το λουκέτο που έβαλαν οι αρχές σε δύο πισίνες καθώς γυναίκες με μπουρκίνι αγνόησαν την απαγόρευση.

Γάλλοι γυμνιστές προειδοποίησαν ότι θα «τα πετάξουν όλα» στο πλαίσιο αντιπαράθεσης με λουόμενες που φορούν μπουρκίνι σε δημόσιες πισίνες στην πόλη Γκρενόμπλ της Γαλλίας όπου η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως μετέδωσε η Telegraph.

Το μπουρκίνι είναι είδος μαγιό που καλύπτει σχεδόν όλο το σώμα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι οι αρχές στην Γκρενόμπλ έκλεισαν δύο δημοτικές πισίνες καθώς γυναίκες εθεάθησαν να κολυμπούν με μπουρκίνι, κάτι που από το 2016 έχει απαγορευτεί σε πολλούς δήμους της Γαλλίας, παρότι αργότερα δικαστήρια ανέτρεψαν ορισμένες από τις απαγορεύσεις.

Οι γυναίκες που φορούσαν μπουρκίνι πήγαν στις πισίνες, με πρωτοβουλία ΜΚΟ η οποία αμφισβητεί την απαγόρευση στα μπουρκίνι. Οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι η χρήση μπουρκίνι οδηγεί σε διακρίσεις. Οι γυναίκες δήλωσαν ότι επιθυμούν οι δημόσιες πισίνες να αλλάξουν οι κανονισμοί για την απαγόρευση στα μπουρκίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέλαση του καύσωνα στην Ευρώπη - Θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται στη Γαλλία

Σε μια μορφή αντίδρασης στα παραπάνω, κάτοικοι της Γκρενόμπλ δημιούργησαν μια «κοσμική και οικολογική» ομάδα στο Facebook που τιτλοφορείται «Όλοι Γυμνοί» και κάλεσαν τα μέλη της ομάδας να πάνε γυμνοί στις πισίνες με στόχο να αποτελέσουν πρόκληση στις «ταξιαρχίες των μπουρκίνι».

Τουλάχιστον 231 μέλη της ομάδας εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη γυμνή διαμαρτυρία, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 1.300 άνθρωποι.

Οι αρχές είχαν κλείσει τις πισίνες αφότου Μουσουλμάνες αψήφησαν την απαγόρευση που είχε επιβληθεί για λόγους ασφάλειας και υγιεινής. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να φορούν μπικίνι ή ολόσωμο μαγιό, ενώ οι άντρες μαγιό τύπου Speedo κι όχι τύπου σορτς.

​Στις 17 Μαΐου, περίπου 15 γυναίκες βούτηξαν με μπουρκίνι σε πισίνα και κατέγραψαν την κίνησή τους ισχυριζόμενες ότι υπερασπίζονται τη «θρησκευτική ελευθερία». Την προηγούμενη Κυριακή, γυναίκες έλαβαν πρόστιμα 35 ευρώ για την παραβίαση της απαγόρευσης.

Παρόλα αυτά, οι γυναίκες κατέφυγαν στα κοινωνικά δίκτυα καλώντας για μια τρίτη «επιχείρηση μπουρκίνι» αυτή την Κυριακή.

Tags:
καύσωνας, πισίνα, Μουσουλμάνοι, μουσουλμάνος, μουσουλμάνες, γυμνιστές, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK