ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αντεπίθεση περνούν Σέρβοι επιχειρηματίες στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς αναμένεται να αναστείλουν τις εμπορικές δραστηριότητες τους από την επόμενη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους δασμούς της Πρίστινας.

Σέρβοι επιχειρηματίες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο θα αναστείλουν το εμπόριο από την επόμενη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τoυς δασμούς που επέβαλε η Πρίστινα για αγαθά από την κεντρική Σερβία, όπως δήλωσε στο Sputnik η Ξένια Μπόζοβιτς, αντιπρόεδρος του πολιτικού κινήματος της Σερβίας για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη. 

Ο υπουργός Εμπορίου της Σερβίας, Ρασίμ Λιάιτς δήλωσε νωρίτερα την εβδομάδα, ότι το Βελιγράδι φοβήθηκε ότι οι βόρειες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ανθρωπιστική λρίση, εξαιτίας της αύξησης κατά 100% των δασμών του Κοσσυφοπεδίου, για εμπορεύματα που προέρχονται από τη Σερβία που εισήχθησαν το Νοέμβριο.

«Μιλάμε για πλήρη παύση των εμπορικών συναλλαγών και των υπηρεσιών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όχι μόνο τα παντοπωλεία θα πρέπει να είναι κλειστά, αλλά και όλες οι εγκαταστάσεις που παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία, από καταστήματα υλικού έως κομμωτήρια, και αυτό θα πρέπει να στηρίζει τη σερβική κυβέρνηση, με στόχο να εξασφαλίσει την άρση των δασμών», δήλωσε ο Μπόζοβιτς.

Σύμφωνα με τον Μπόζοβιτς, μετά από τις παρατηρήσεις του Λιάιτς σχετικά με ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, οι άνθρωποι στην περιοχή άρχισαν να αγοράζουν αγαθά που οδήγησαν στη μείωση των αποθεμάτων.

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία στις 17 Φεβρουαρίου 2008. Η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία αναγνωρίζεται από περισσότερα από 100 κράτη μέλη του ΟΗΕ. Η Σερβία, καθώς και η Ρωσία, η Κίνα και ορισμένες άλλες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Το 2011, η Σερβία, υπό την πίεση των Βρυξελλών, άρχισε διαπραγματεύσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διάλογος έχει προς το παρόν ανασταλεί.

Tags:
Κοσσυφοπέδιο, Κόσοβο, επιχειρηματίας, Σερβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK