ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αποστρατικοποιημένη ζώνη θα ήθελε να συναντήσει ο Ντόναλντ Τραμπ  τον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την επερχόμενη επίσκεψή του στη Νότια Κορέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε το πρωί του Σαββάτου από την Ιαπωνία πως θα ήθελε να συναντήσει στη Νότια Κορέα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απλά για μια χειραψία και ένα «γεια».

«Μετά από μερικές πολύ σημαντικές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησής μου με τον Πρόεδρο Σι της Κίνας, θα φύγω από την Ιαπωνία για τη Νότια Κορέα (με τον Πρόεδρο Μουν).  Ενώ θα είμαι εκεί, αν ο ηγέτης Κιμ της Βόρειας Κορέας το βλέπει αυτό, θα μπορούσα να τον συναντήσω στα σύνορα / αποστρατικοποιημένη ζώνη μόνο για μια χειραψία και να του πω Γειά (?)!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Ο Τραμπ και ο Κιμ συναντήθηκαν τελευταία φορά στο Ανόι του Βιετνάμ σε μια συνάντηση που έληξε χωρίς συμφωνία.

Ο Κιμ επέμεινε ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να περιορίσει κάποιες από τις οικονομικές κυρώσεις κατά της χώρας του προτού προχωρήσει περαιτέρω με το πρόγραμμα αποπυρηνικοποίησης.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν θα άρουν τις κυρώσεις έως ότου άρχισε η μη αναστρέψιμη και με αποδείξεις καταστροφή των πυρηνικών όπλων της Κορέας και των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων.

Tags:
Σύνοδος κορυφής G20, G20, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα, Ντόναλντ Τραμπ, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK