16:03 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το δίκτυο Al-Arabiya ανέφερε ότι άγνωστοι σκοπευτές άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων, καθώς χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ζητώντας την μετάβαση της εξουσίας σε μία αμιγώς πολιτική κυβέρνηση.

Ο αριθμός των νεκρών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Κυριακής στο Σουδάν έχει φτάσει στα πέντε άτομα, δήλωσε η Κεντρική Επιτροπή των Γιατρών του Σουδάν (CCSD).

«Κεντρική Επιτροπή των Γιατρών του Σουδάν (CCSD) 30 Ιουνίου 2019. Τέσσερις (4) πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην πόλη Όμπουρντμαν, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 5 πολίτες μέχρι τώρα», σχολίασε η CCSD στο Facebook.

Το CCSD πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και πως νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης.

Το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο του Σουδάν (TMC) έχει προηγουμένως καταδείξει ως υπεύθυνο για όλες τις πιθανές συνέπειες των διαμαρτυριών της Κυριακής το κίνημα της αντιπολίτευσης «Δυνάμεις της Ελευθερίας και της Αλλαγής», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητήσει την πραγματοποίηση μία πορείας με την συμμετοχή ενός εκατ. ανθρώπων στις πόλεις Χαρτούμ και Όμπουρντμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέο στρατιωτικό πραξικόπημα φέρεται αποφεύχθηκε στο Σουδάν

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Σουδάν και σε ολόκληρη την χώρα επιδεινώθηκε στις 3 Ιουνίου, όταν Σουδανοί στρατιώτες εισήλθαν με την βία σε κατασκήνωση διαδηλωτών στο Χαρτούμ, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 πολίτες. Η αντιπολίτευση ανταποκρίθηκε με την κήρυξη απεργίας και πράξεις πολιτικής ανυπακοής, ζητώντας την μεταφορά της εξουσίας σε μια αμιγώς πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

Στο Σουδάν πραγματοποιούνται επί μήνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που κορυφώθηκαν στις 11 Απριλίου με στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο τότε πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, που ήταν στην εξουσία για 30 χρόνια, καθαιρέθηκε και φυλακίστηκε. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν, με τους συμμετέχοντες να απαιτούν την παράδοση εξουσίας από τον Στρατό σε πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
Κυβέρνηση, στρατιωτικό συμβούλιο, νεκροί, διαδήλωση, διαμαρτυρία, διαμαρτυρίες, πολίτες, Χαρτούμ, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK