02:16 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για την «πιο σοβαρή επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στην ελευθεροτυπία» μίλησε ο αρχισυντάκτης του WikiLeaks, Κρίστιν Χράφνσον, μιλώντας για την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Την εκτίμηση ότι η φυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή Μπέλμαρς στο Λονδίνο ήταν μια προμελετημένη κίνηση που είχε σκοπό να τον εμποδίσει να προετοιμάσει κατάλληλα τη γραμμή υπεράσπισής του, για την ακρόαση του αιτήματος για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, εξέφρασε μιλώντας στο Sputnik ο αρχισυντάκτης του WikiLeaks, Κρίστιν Χράφνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να απεικονίζει τον Ασάνζ στη φυλακή

«Πράγματι, έχει τεθεί σε αυτήν τη θέση του να μην μπορεί να προετοιμάσει επαρκώς την άμυνά του... Και είναι πολύ σκόπιμο αυτό που έγινε», σχολίασε ο ίδιος. 

Όπως είπε, μάλιστα, το WikiLeaks δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την απελευθέρωση του ιδρυτή του, μέχρι και την ακρόαση του αιτήματος που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: Τον Φεβρουάριο η ακρόαση για την έκδοση Ασάνζ στις ΗΠΑ

«Η επίσημη ακρόαση θα είναι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Και θα λάβουμε κάποια σταδιακά μέτρα μέχρι τη στιγμή εκείνη. Αλλά στο μεταξύ, ασφαλώς και συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ούτως ώστε οι άνθρωποι να αποδεχτούν την πραγματικότητα της σοβαρότητας αυτής της υπόθεσης», τόνισε ακόμη. 

Επίσης, επεσήμανε ότι το WikiLeaks θα συνεχίσει να λειτουργεί. 

«Το προηγούμενο που θέτει, δεν αφορά στον Τζούλιαν και στο WikiLeaks, αφορά στην πιο σοβαρή επίθεση στην ελευθερία του Τύπου τις τελευταίες δεκαετίες. Ο βασικός μας σκοπός θα είναι να στηρίξουμε - και ο δικός μου ως αρχιστυντάκτη επίσης - να συνεχίσουμε, ακόμη και εάν έχουμε περιορισμένη ικαντότητα, να δημοσιεύουμε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του WikiLeaks», υπογράμμισε. 

Όσον αφορά στην κατάσταση υγείας του ιδρυτή του WikiLeaks, ο Χράφνσον γνωστοποίησε ότι έχει σταθεροποιηθεί, αλλά εξακολουθεί να είναι αδύναμος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο αρχισυντάκτης των WikiLeaks αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Ασάνζ

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία, στις 11 Απριλίου, στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Η αμερικανική πλευρά σε πρώτη φάση επέρριψε κατηγορίες στον Ασάνζ για συνωμοσία, εντούτοις το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέκτεινε τις ποινές, με αποτέλεσμα ο Ασάνζ να βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση έως 175 ετών. 

Tags:
ΗΠΑ, Βρετανία, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK