21:14 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Ιταλία, καθώς ένας δήμαρχος και κάποιοι γιατροί έκαναν πλύση εγκεφάλου σε παιδιά για να τα πουλήσουν σε ανάδοχες οικογένειες. Τα έκαναν να πιστεύουν ότι οι γονείς τους τα κακοποιούσαν.

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ιταλική κοινή γνώμη από την αποκάλυψη ότι μια εγκληματική οργάνωση που περιλαμβάνει έναν δήμαρχο, γιατρούς και κοινωνικούς λειτουργούς, έκανε πλύση εγκεφάλου στα παιδιά, κάνοντας τα να πιστεύουν ότι οι γονείς τους τα κακοποίησαν, ώστε να τα πουλήσουν εύκολα σε ανάδοχες οικογένειες.

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης Μπιμπιάνο, κοντά στο Ρέτζιο Εμίλια στη βόρεια Ιταλία για κακομεταχείριση ανηλίκων, βία, κατάχρηση εξουσίας, απάτη και παραποίηση δημόσιων αρχείων.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, εμφύτευαν ψεύτικες μνήμες κακοποίησης στα παιδιά, ώστε να τα απομακρύνουν από τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη κοινωνική κατάσταση.

Στη συνέχεια προσπαθούσαν να τα πουλήσουν σε αναδόχους γονείς σε υψηλή τιμή.

Οι ψυχολόγοι του συλλόγου Hansel και Gretel στην πόλη Μονκαλιέρι κοντά στο Τορίνο, χρησιμοποίησαν μια ποικιλία από παράξενες τεχνικές για να επιτύχουν τον αποτρόπαιο στόχο τους.

Ειδικότερα παρουσίασαν ψεύτικα παιδικά σχέδια με σεξουαλικές λεπτομέρειες, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι τα παιδιά υποβλήθηκαν σε μικρά ηλεκτροσόκ για να τους εμφυτευτούν οι μνήμες.

Η αστυνομική έρευνα, με την κωδική ονομασία «Άγγελοι και δαίμονες», που αποκάλυψε τις εγκληματικές ενέργειες ξεκίνησε το 2018, εν μέσω καταγγελιών για κακοποίηση, ωστόσο η αστυνομία αρνήθηκε να αποσαφηνίσει πόσα παιδιά έπεσαν θύματα ή σε ποια ηλικία.

Ένα κορίτσι που έπεσε θύμα της κατάστασης είπε στη La Repubblica ότι, όταν έλεγε στους θεραπευτές πως δεν μπορούσε να θυμηθεί και ρωτούσε γιατί δεν μπορούσε να δει πια τον πατέρα της, της είπαν: «Μα δεν θυμάσαι ότι είπες πως δεν θέλεις να τον δεις?»

Ο ψυχολόγος της εξηγούσε στη συνέχεια: «Ναι, είπες ότι δεν θέλεις να τον δεις γιατί φοβάσαι ότι θα σε βλάψει, ότι θα μπορούσε να ζητήσει εκδίκηση  ή να σε πάρει μακριά. Θυμάσαι τον φόβο που ένιωσες; Θυμάσαι τώρα;»

Αλλά το παιδί επέμεινε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα τέτοιο και ότι διαμαρτυρόταν, επειδή την απομάκρυναν από τον πατέρα της.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι ανακάλυψε δεκάδες επιστολές και δώρα από βιολογικούς γονείς, τα οποία οι δράστες δεν είχαν μεταβιβάσει ποτέ στα παιδιά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αποκάλεσε το έγκλημα «τρομακτικό και συγκλονιστικό», ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Οικογένειας και Αναπηρίας, Λορέντζο Φοντάνα, το περιέγραψε ως μια «συγκλονιστικά σοβαρή» εξέλιξη και υποσχέθηκε μια έρευνα για το σύστημα υιοθεσίας της χώρας.

Tags:
πώληση, εγκέφαλος, πείραμα, κακοποίηση ανηλίκων, σεξουαλική κακοποίηση, κακοποίηση, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK