04:20 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια γερμανίδα καλλιτέχνης, η οποία έχει τιμηθεί από δημοσιογραφικό οργανισμό για τα σκίτσα της, αντιμετωπίζει τώρα σφοδρές αντιδράσεις για σειρά κινούμενων σχεδίων της που χαρκατηρίοζονται ως ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά.

Τα έργα της Φρανσίσκας Μπέκερ βρέθηκαν στο προσκήνιο, αφού η Ένωση Δημοσιογράφων Γυναικών (Journalistinnenbund) της απένειμε ένα βραβείο για τα μηνύματα που περνάει μέσα από το έργο της. 

Η κριτική για «αντι-ισλαμικά και ρατσιστικά» σκίτσα, άρχισε να διαχέεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά τη διάδοση της είδησης του βραβείου.

Ένα σκίτσο απεικονίζει ένα νηπιαγωγείο στο οποίο τα κορίτσια που φορούν μαντίλες αλλά και τα αγόρια φαίνονται να παίζουν με φορτηγά - παιχνίδια που φέρουν τη λέξη «αυτοκτονία» ή αεροπλάνα. Άλλα παιδιά φαίνονται να κατασκευάζουν ένα τζαμί. 

​Ένα άλλο δημιούργημά της καλλιτέχνιδας, απεικονίζει έναν υποτιθέμενο μουσουλμάνο υπάλληλο της τράπεζας που λέει στον μη μουσουλμάνο πελάτη του ότι η ανάληψη μετρητών είναι δυνατή μόνο με «γραπτή άδεια από σύζυγο, πατέρα, αδελφό ή γιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Coca-Cola Νορβηγίας άλλαξε το λογότυπό της για να τιμήσει το Ραμαζάνι (εικόνα)

Υπήρχε κι ένα σκίτσο της Μπέκερ στο οποίο ένας μουσουλμάνος αστυνομικός αντιμετωπίζει έναν κλέφτη χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι, κάνοντας έτσι αναφορά σε μια διάταξη της Σαρία (σ.σ του μουσουλμανικού νόμου), η οποία ορίζει ότι η κλοπή τιμωρείται με το κόψιμο του χεριού του κλέφτη.

​Καθώς η αντιπαράθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, η δημιουργός μίλησε για τη στάση της, τονίζοντας ότι η σάτιρα της ήταν στραμμένη εναντίον του βίαιου ισλαμισμού, αλλά δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ καθαυτό.

«Δεν ενδιαφέρομαι για την ίδια τη μαντίλα, αλλά για την μαντίλα ως σύμβολο της καταπίεσης, που φορούν οι μουσουλμάνες και όσες προσηλυτίστηκαν», υποστήριξε.

Tags:
μαντίλα, μουσουλμάνες, Μουσουλμάνοι, σκίτσο, καρτούν, κινούμενα σχέδια, Γερμανία, φόβος, ισλάμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK