09:30 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το ρωσικό ΥΠΕΞ στη Μόσχα.

Η αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ στο νομοσχέδιο East Med Act

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Παραβίαση κάθε διεθνούς κανόνα χαρακτηρίζει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών το νομοσχέδιο των ΗΠΑ «East Med Act» που αφορά την ανατολική Μεσόγειο.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών θα λάβει σοβαρά τις επιπτώσεις που θα έχει στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Μόσχας, η υιοθέτηση του νομοσχεδίου «East Med Act» για την ανατολική Μεσόγειο.

«Θεωρούμε κάθε προσπάθεια πίεσης μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας να επιλέξει με ποιον θέλει να είναι - με τη Μόσχα ή την Ουάσινγκτον - μια σοβαρή παραβίαση όλων των κανόνων και νόμων. Σχετικά με αυτό, εάν αυτό το έγγραφο υιοθετηθεί, θα εξετάσουμε σοβαρά τις συνέπειές του στην εξωτερική μας πολιτική» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο παρουσίασαν τον Απρίλιο το νομοσχέδιο στο Κογκρέσσο, επιδιώκοντας την αναθεώρηση της στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή και ενισχύοντας τους δεσμούς με την Αθήνα και τη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο αμερικανικός «διάβολος» κρύβεται στις λεπτομέρειες του East Med Act: Τι δεν είδαν τα ΜΜΕ

Το νομοσχέδιο, ειδικότερα, τερματίζει το εμπάργκο της προμήθειας όπλων στην Κύπρο.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενέκρινε το νομοσχέδιο με τροπολογίες που ζητούν επίσης από τις περιφερειακές χώρες να άρουν την παραχώρηση πρόσβασης στα ρωσικά πλοία.

Σχετικά:

Εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ το «East Med Act» για την καταγραφή των παραβιάσεων στο Αιγαίο
Η Κύπρος αρνείται να κλείσει τα λιμάνια στα ρωσικά πλοία, παρά το East Med Act 
Tags:
όπλα, λιμάνια, Νομοσχέδιο, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, EastMed, ΗΠΑ, Κύπρος, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK