15:01 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε για την ανάγκη αποχώρησης όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο «και όχι μόνο των τουρκικών».

«Θα συνεχίζει να στηρίζει η Μόσχα τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Λαβρόφ  ανέφερε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού και θεωρεί πως αν οποιοσδήποτε έχει τέτοια άποψη, τότε αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΚΟΜΑ: Κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν θα λύσουν το θέμα με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού είπε πως ενημέρωσε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, κάτω από το φακό του ΑΚΕΛ, καθώς και για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Η θέση που εξέφρασε ο κ. Λαβρόφ είναι μέσα στο γενικό πλαίσιο ότι πρέπει να λυθεί το Κυπριακό για να μην προκύπτουν προβλήματα», είπε ο κ. Κυπριανού.

Πρόσθεσε πως «τους ανησυχεί (τους Ρώσους) το γεγονός ότι στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχει πολλή ένταση και ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή».

Σχετικά:

Στην Κύπρο ο Λαβρόφ μέχρι το τέλος του έτους
Tags:
ΑΚΕΛ, Μόσχα, Κυπριακό, Κύπρος, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK