21:23 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η τοπική αστυνομία συνέλαβε τρεις ύποπτους μετά από πολλές αντιτρομοκρατικές επιδρομές στο Σύδνεϋ που ξεκίνησαν νωρίτερα την Τρίτη, ανέφερε το News Corp Australia.

Σύμφωνα με την αναφορά των ΜΜΕ, τρεις άνδρες έχουν προφυλακιστεί και παραμείνουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Μπανκστάουν. Δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά αναμένεται να κατηγορηθούν για το σχεδιασμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης και την ύπαρξη δεσμών με το Daesh.

«Η κοινή ομάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας της NSW μπορεί να επιβεβαιώσει ότι διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ σήμερα [...] Δεν υπάρχει άμεση απειλή για την ασφάλεια της πόλης ως αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας NSW στο news.com. au.

Δεν υπήρξαν λεπτομερείς αναφορές για την ταυτότητα των υπόπτων.

Τον Νοέμβριο του 2018, η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για αλλαγές στο σημερινό νόμο περί Αυστραλιανής ιθαγένειας, προκειμένου να αποσυρθεί η ιθαγένεια από άτομα με διπλή εθνικότητα που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα αυστραλιανό νόμο, η ιθαγένεια μπορεί να αποσυρθεί μόνο από άτομα με διπλή υπηκοότητα τα οποία έχουν καταδικαστεί στη φυλακή για έξι ή περισσότερα χρόνια και οι νέες αλλαγές δεν θα προβλέπουν όρους για την περίοδο φυλάκισης.

Οι νέοι περιορισμοί αναμένεται επίσης να εμποδίσουν την επιστροφή Αυστραλών ξένων μαχητών, οι οποίοι επισκέφθηκαν παλαιότερα ζώνες συγκρούσεων, όπως η Συρία και το Ιράκ.

Tags:
τρομοκρατία, Daesh, επιχείρηση, Αντιτρομοκρατική, αστυνομία, αστυνομικός, αστυνομικές αρχές, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK