13:31 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ

Οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ... πλήρωσαν για τα αναψυκτικά που ήπιαν

© AFP 2019 / Vivek Prakash
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Χονγκ Κονγκ σημειώνονται συγκρούσεις, καθώς οι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται ενάντια στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.

Πολιτισμένοι και με καλούς τρόπους αποδείχτηκαν ο διαδηλωτές που εισέβαλαν στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών εναντίον ενός νομοσχεδίου για την έκδοση ανθρώπων σε άλλες περιοχές, όπως στην Ταϊβάν, το Μακάο και την κεντρική Κίνα.

Οι διαδηλωτές, ύστερα από συγκρούσεις με την αστυνομία, μπήκαν μέσα στο κοινοβούλιο, κατέλαβαν την κεντρική αίθουσα, έβαψαν με γκράφιτι τους τοίχους και τοποθέτησαν βρετανική σημαία της αποικιοκρατικής περιόδου στο κεντρικό βάθρο.

Ωστόσο, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, απέφυγαν να καταστρέψουν τα βιβλία και τις αρχαιότητες.

Οι εικόνες, που πάντως ελέγχονται για τη γνησιότητά τους, δείχνουν σημειώματα που προειδοποιούν τους διαδηλωτές ότι τα «τα πολιτιστικά αγαθά θα πρέπει να διατηρηθούν ανέπαφα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ

Δίπλα στη βιβλιοθήκη του νομοθετικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν μπάρες, ενώ σε ένα άλλο σημείο αναγράφονταν η φράση: «Μην καταστρέφετε τα βιβλία».

ΕΠΙΣΗΣ: Αναβρασμός στο Χονγκ Κονγκ: Πάνω από 1 εκατ. χθες στους δρόμους, επεισόδια και δεκάδες τραυματίες

Στο κυλικείο του κτιρίου σημειώματα προέτρεπαν τους διαδηλωτές να μην γίνουν κλεφτές, ενώ όσοι ήπιαν αναψυκτικά για να δροσιστούν άφησαν λεφτά μέσα στο ψυγείο...

Tags:
διαδήλωση, Κοινοβούλιο, Κίνα, διαδηλωτές, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK