11:11 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος Ζελένσκι επεσήμανε ότι η Ουκρανία είχε επιτύχει μακροοικονομική σταθερότητα και δεσμεύθηκε να κάνει το καλύτερο δυνατόν για την ανάπτυξη της χώρας.

Η Ουκρανία επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συνάντηση με τον πρώτο Αναπληρωτή

Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον στο Τορόντο.

«Θα θέλαμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με το ΔΝΤ, θέλω να τονίσω αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι την Τρίτη, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας.

 «Εξασφάλισε επίσης εγγυήσεις για την ανεξαρτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ο Ζελένσκι κάλεσε μια αντιπροσωπεία του ΔΝΤ να επισκεφθεί το Κίεβο, ώστε τα δύο μέρη να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας.

«Ο πρόεδρος προτείνει να οργανωθεί μια τέτοια επίσκεψη αμέσως μετά το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η αρχισυντάκτρια των Sputnik-RT καλεί τον Ουκρανό πρόεδρο να βοηθήσει στην απελευθέρωση του Βισίνσκι

Τον Δεκέμβριο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε πρόγραμμα stand-by, διάρκειας 14 μηνών, ύψους 3,9 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία.

Το ταμείο ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι θα παράσχει αμέσως στο Κίεβο τη δόση των 1,4 δισ. δολαρίων από τη νέα δέσμη δανείων. Η υπόλοιπη οικονομική βοήθεια θα είναι διαθέσιμη μετά την ολοκλήρωση των εξαμηνιαίων επιθεωρήσεων, πρόσθεσε.

Tags:
Ουκρανία, συνεργασία, πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ΔΝΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK