09:49 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Καναδή ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Οτάβα θα καταβάλει προσπάθειες για να εμποδίσει τους κατοίκους των DPR και LPR να εισέλθουν στη χώρα με ρωσικό διαβατήριο.

Ο Καναδάς πρόκειται να απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε κατοίκους των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR), οι οποίοι διαθέτουν ρωσικά διαβατήρια, δήλωσε η Καναδή υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε στις 24 Απριλίου διάταγμα που επιτρέπει στους κατοίκους των δημοκρατιών του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ στο Ντόνμπας να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα με απλοποιημένο τρόπο. Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, το μέτρο είναι καθαρά ανθρωπιστικό και έχει στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίθεση από τον ουκρανικό στρατό δέχθηκαν δημοσιογράφοι στα περίχωρα του Ντονέτσκ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δήλωσε σε δελτίο τύπου στις 20 Ιουνίου ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμο να εξετάσει «σε στενό συντονισμό με τους διεθνείς εταίρους» τη μη αναγνώριση των διαβατηρίων που η Ρωσία φέρεται πως εξέδωσε κατά παράβαση των συμφωνιών του Μινσκ σχετικά με τη διευθέτηση κρίσεων στο Ντονμπάς.

Tags:
Ντονέτσκ, Ντονμπάς, Λουγκάνσκ, διαβατήριο, πολίτες, απαγόρευση εισόδου, είσοδος, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, Καναδάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK