17:18 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Φορτηγό του στρατού του Ιράν μεταφέρει πυραύλους εδάφους – αέρος μπροστά από πορτραίτο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Ιρανός υπουργός: Οι Αμερικάνοι φοβήθηκαν τη στρατιωτική δύναμη του Ιράν και δεν επιτέθηκαν

© AFP 2019 / Atta Kenare
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν επιτέθηκαν στο Ιράν ήταν ότι φοβήθηκαν τη στρατιωτική δύναμη της χώρας, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Πληροφοριών, Μαχμούντ Αλαβί.

Ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών, Μαχμούντ Αλαβί, δήλωσε ότι ο φόβος της στρατιωτικής δύναμης του Ιράν απέτρεψαν τις ΗΠΑ από το να επιτεθούν κατά της Τεχεράνης, τον προηγούμενο μήνα.

«Οι Αμερικάνοι φοβήθηκαν τη στρατιωτική δύναμη του Ιράν, αυτός είναι ο λόγος πίσω από την απόφασή τους να ακυρώσουν την απόφαση να επιτεθούν στο Ιράν», δήλωσε ο Μαχμούντ Αλαβί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πρόσθεσε ότι εάν οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις και ο ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ το επιτρέψει, η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον θα μπορούσαν να συνομιλήσουν.

«Η διεξαγωγή συνομιλιών με την Αμερική μπορεί να εξεταστεί από το Ιράν μόνο εάν ο Τραμπ άρει τις κυρώσεις και ο ανώτατος ηγέτης μας δώσει άδεια να διεξαχθούν τέτοιες συνομιλίες», τόνισε ο Μαχμούντ Αλαβί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: Να είστε προσεκτικοί με τις απειλές

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα με σειρά περιστατικών που τροφοδοτούν την ένταση. Μεταξύ των τελευταίων περιστατικών ήταν και η κατάρριψη από το Ιράν ενός αμερικανικού drone που πετούσε πάνω από τα Στενά του Ορμούζ. Το Ιράν δήλωσε ότι το drone παραβίασε τον εναέριο χώρο του και αργότερα παρουσίασε χάρτες που αποτυπώνουν την πορεία πτήσης του μη επανδρωμένου οχήματος.

Η Τεχεράνη σημείωσε επίσης ότι την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της εντόπισαν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8 Poseidon, το οποίο επίσης παραβίασε τον εναέριο χώρο, αλλά επέλεξε να μην το καταρρίψει για να αποφευχθούν απώλειες.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι το drone πετούσε πάνω από ουδέτερα νερά.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν επιβάλλοντας εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Tags:
κυρώσεις, κυρώσεις κατά Ιράν, επίθεση, Φρουροί της Επανάστασης, Drone, ΗΠΑ, Ιράν, Μαχμούντ Αλαβί, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK