09:51 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Κουρίλες Νήσοι

Διαμαρτυρία Μόσχας κατά Τόκιο: Προσδιόρισε ως ιαπωνικές τις Κουρίλες Νήσους σε έγγραφα της G20

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι σχέσεις Ρωσίας - Ιαπωνίας παραμένουν τεταμένες εδώ και καιρό, καθώς η ειρηνευτική συνθήκη στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν υπεγράφη ποτέ λόγω των ιαπωνικών ισχυρισμών για τις Κουρίλες Νήσους.

Την αντίδρασή της προς την Ιαπωνία εξέφρασε η Ρωσία, καθώς το Τόκιο υποστήριξε ότι οι Κουρίλες Νήσοι αποτελούν ιαπωνικό έδαφος στα έγγραφα που προετοίμασε για τη διάσκεψη κορυφής της G20.

Η εκπρόσωπος της υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην ιαπωνική πρεσβεία για την κίνηση του Τόκιο.

Η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν υπογράψει μόνιμη ειρηνευτική συνθήκη μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι δύο χώρες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το εδαφικό καθεστώς τεσσάρων νησιών που και οι δύο θεωρούν δικά τους — Ιτουρούπ, Κουνάσιρ, Σικοτάν και Χαμπομάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 95% των κατοίκων στις Κουρίλες νήσους αντιτίθενται στην απόδοση τους στην Ιαπωνία

Τον Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να κατεβάσει τη ρωσική σημαία στα νησιά, παρά τις εδαφικές αξιώσεις της Ιαπωνίας, τονίζοντας ότι τα νησιά παραμένουν μέρος της Ρωσίας.

Στη Σύνοδο της G20 παρουσιάστηκε βίντεο όπου οι Κουρίλες Νήσοι ή Νησιά Κουρίλ εμφανίζονται ως ιαπωνικά. Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά:

Πάνω από 95% των κατοίκων στις Κουρίλες νήσους αντιτίθενται στην απόδοση τους στην Ιαπωνία
Tags:
Κουρίλες νήσοι, νησιά Κουρίλ, Ιαπωνία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK