22:46 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο παραγωγός του Χόλυγουντ Ρίζα Αζίζ, γνωστός από τις ταινίες «Ο Λύκος της Wall Street» και «Σκουριασμένη Πόλη» («Out of the Furnace»), συνελήφθη μετά από αίτημα της μαλαισιανής επιτροπής κατά της διαφθοράς (MACC), κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Αζίζ, θετός γιος του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ – Ρίζα Αζίζ, συνελήφθη από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς της χώρας με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης.

Η επικεφαλής της επιτροπής Λαθίβα Κόγια επιβεβαίωσε την εξέλιξη και ανέφερε ότι ο Αζίζ θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή και θα του απαγγελθούν κατηγορίες υπό τον νόμο κατά του ξεπλύματος, κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και των διαδικασιών παράνομων ενεργειών του 2001.

«Πρέπει να εμφανιστεί αύριο στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες του νόμου Amla» επιβεβαίωσε με γραπτό μήνυμα στην ιστοσελίδα Malay Mail.

Η σύλληψη του Αζίζ φέρεται να συνδέεται με τις εν εξελίξει έρευνες για το αξιόχρεο της Μαλαισιανής εταιρείας στρατηγικής ανάπτυξης 1MDB.

Όπως επίσης αναφέρεται, ο παραγωγός αναμένεται να κατηγορηθεί ότι ως ιδιοκτήτης της Red Granite Pictures έλαβε χρήματα προϊόν ξεπλύματος από την Good Star Ltd, εταιρεία που συνδέεται με τον φυγά Λο Τάεκ Τζο.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει εξετάσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που αγοράστηκαν στις ΗΠΑ με χρήματα της 1MDB, δήλωσε ότι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια λεηλατήθηκαν από το fund.

Tags:
σύλληψη, Χόλυγουντ, διαφθορά, ξέπλυμα, Μαλαισία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK