09:28 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Boeing 737 Max 8

Πέντε ευρωπαϊκά «θέλω» για τον καθηλωμένο στόλο των 737 MAX της Boeing

© AP Photo / Ted S. Warren
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Boeing συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο καθηλωμένος στόλος των 737 MAX θα λάβει εκ νέου άδεια πτήσης το 2019.

Πέντε προϋποθέσεις θέτουν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές αρχές (EASA), προκειμένου να πετάξουν εκ νέου τα Boeing 737 MAX, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος, μετά τις αεροπορικές τραγωδίες των Ethiopian Airlines και Lion Air.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ανάμεσα σ’ αυτές τις προϋποθέσεις, συγκαταλέγεται και το σύστημα λειτουργίας του αυτόματου πιλότου.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν διαπιστώσει ότι η αποσύνδεση του συστήματος του αυτόματου πιλότου δεν εκτελείται σωστά, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να μην έχουν χρόνο, προκειμένου να παρέμβουν, προτού ξεκινήσει η απώλειας στήριξης του αεροσκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουτιά στο βυθισμένο Boeing του Μπαχρέιν (Βίντεο)

Μάλιστα, οι ευρωπαϊκές αρχές φέρεται να έχουν αποστείλει τη λίστα των προϋποθέσεων τόσο στις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές (FAA), όσο και στη Boeing.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, FAA και EASA παρουσιάζουν ταύτιση ως προς τα «θέλω» για την επανέναρξη των πτήσεων του στόλου των 737 MAX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Boeing: 100 εκατ. δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων των αεροπορικών δυστυχημάτων με τα 737 Μax

Πάντως, προς το παρόν, δεν υπάρχει ανακοίνωση της FAA, στην οποία να παρατίθενται επισήμως οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας του στόλου των Boeing.

«H FAA συνεχίζει να εργάζεται στενά με τις εγκεκριμένες αρχές πολιτικής υπηρεσίας επί της αξιολόγησης της πιστοποίησης της Boeing για τα 737 ΜΑΧ. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τακτικές επικοινωνίες μ’ όλες τις πλευρές» αρκέστηκαν να δηλώσουν οι αμερικανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο παγκόσμιος στόλος των 737 MAX βρίσκεται καθηλωμένος στο έδαφος από τον περασμένο Μάρτιο.

Προηγήθηκαν δύο αεροπορικά δυστυχήματα, καθώς αεροσκάφος της Ethiopian Airlines συνετρίβη με 157 επιβάτες και αεροσκάφος της Lion Air κατέπεσε, οδηγώντας στον θάνατο 189 άτομα.

Και στις δύο τραγωδίες παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στο σύστημα αυτόματου ελέγχου πτήσης, γνωστό και ως MCAS.

Σχετικά:

Βουτιά στο βυθισμένο Boeing του Μπαχρέιν (Βίντεο)
Νέοι «δυνητικοί κίνδυνοι» για τα 737 MAX 8 της Boeing
Boeing: 100 εκατ. δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων των αεροπορικών δυστυχημάτων με τα 737 Μax
Tags:
πτώση αεροσκάφους, αεροσκάφος, αεροσκάφη, αεροπλάνο, αεροπλάνα, στόλος, Ευρώπη, ΗΠΑ, Boeing 737 MAX 8, Boeing 737 MAX 8, Boeing
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK