ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κόκκινο φως στη λήψη διαπίστευσης για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελευθερίας των Media έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Αντίστοιχη τύχη είχε και το τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Αρνητική ήταν η απάντηση της διοργανώτριας αρχής του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Ελευθερία των Media στο αίτημα του πρακτορείου Sputnik για την παροχή διαπίστευσης.

Έτσι, το Sputnik καθίσταται το δεύτερο ρωσικό μέσο ενημέρωσης, μετά το RT, στο οποίο απαγορεύεται να δώσει το «παρών» στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στις 10 και 11 Ιουλίου, στο Λονδίνο.

Ο ανταποκριτής του Sputnik, αφού υπέβαλε αίτημα χορήγησης της διαπίστευσης, έλαβε το εξής e-mail:

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να καλύψετε το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ελευθερία των Media. Δυστυχώς, η αίτηση διαπίστευσης δεν ήταν επιτυχής λόγω “Jenny recommendation” (σ.σ. πρόταση). Παρακαλούμε, κάντε update στην αίτηση, εφόσον επιθυμείτε ακόμη να λάβετε τη διαπίστευση».

Αφού βεβαιώθηκε ότι η αίτηση υποβλήθηκε σωστά, ο ανταποκριτής του Sputnik έστειλε δύο νέα e-mails, ζητώντας εξηγήσεις για το τι σημαίνει «Jenny recommendation».

«Περιμένουμε ορισμένες πληροφορίες, τις οποίες θα μπορούσαμε να σας παράσχουμε. Θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν» ήταν η απάντηση που έλαβε.

Ο δημοσιογράφος, στη συνέχεια, τηλεφώνησε στο τμήμα διαπιστεύσεων, επαναλαμβάνοντας ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει «Jenny recommendation» και ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους απόρριψης της αίτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Γερμανία φοβάται το Sputnik

Τότε έλαβε ένα νέο e-mail, στο οποίο αναφερόταν ότι το τμήμα διαπιστεύσεων είναι «μη ικανό να εγκρίνει» την αίτησή του, χωρίς μάλιστα, να παρέχονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο ίδιος επανήλθε, ζητώντας επίσημη εξήγηση, χωρίς – μέχρι στιγμής – να την έχει λάβει.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το γραφείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε να εγκρίνει την αίτηση διαπίστευσης του τηλεοπτικού δικτύου RT, με τη ρωσική πρεσβεία να κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη, διάκριση».

Σχετικά:

Η αρχισυντάκτρια των Sputnik-RT καλεί τον Ουκρανό πρόεδρο να βοηθήσει στην απελευθέρωση του Βισίνσκι
Η Γερμανία φοβάται το Sputnik
Tags:
Ελευθεροτυπία, εκδήλωση, συνέδριο, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Βρετανία, δημοσιογράφος, διαπίστευση, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK