07:31 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τηλεγραφήματα που διέρρευσαν, ο πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ φέρεται να έχει αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ «ακατάλληλο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική».

Ο Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ Κιμ Νταρόκ, σε τηλεγράφημά του στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι «ανασφαλής» και «ακατάλληλος», όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN και σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail. 

Στα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα που χρονολογούνται από το 2017, ο Βρετανός πρέσβης προειδοποιούσε τους επικεφαλής του ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία θα μπορούσε να τελειώσε «με εξευτελισμό», ενώ φέρεται να έκανε λόγο για σφοδρές αντιπαραθέσεις μέσα στην κυβέρνηση. 

«Δεν πιστεύουμε αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση θα γίνει ουσιαστικά πιο φυσιολογική, λιγότερο δυσλειτουργική, λιγότερο απρόβλεπτη (...)», λέει ο πρέσβης σε τηλεγράφημά του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σε πιο πρόσφατο τηλεγράφημά του, ο ίδιος φέρεται να αναφέρεται στην πολιτική των ΗΠΑ για το Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την «ασυνάρτητη» και «χαοτική», σημειώνοντας ότι πίσω από την απόφαση του Τραμπ να μην προβεί σε αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικανικού drone ήταν η επιθυμία του για επανεκλογή του το 2020. 

Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν που ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, κλιμακώθηκαν τον φετινό Ιούνιο, μετά από την κατάρριψη αμερικανικού drone από το Ιράν, επειδή όπως υποστήριξε, πέρασε τα ιρανικά σύνορα. Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, επιμένουν ότι το drone κατερρίφθη ενώ πετούσε πάνω από ουδέτερα ύδατα. Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σχεδίαζαν επίθεση σε βάρος του Ιράν, την οποία όμως όπως είπε ο ίδιος, σταμάτησε δέκα λεπτά προτού πραγματοποιηθεί. 

Μιλώντας στο CNN, πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν είναι αυθεντικά.

 

Tags:
Κιμ Νταρόκ, ΗΠΑ, Βρετανία, πρέσβης, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK