ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία μίας ώρας με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχανί. Στην ατζέντα της συζήτησής τους βρέθηκε το θέμα της πυρηνικής συμφωνίας με την Τεχεράνη.

Τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο περαιτέρω αποδυνάμωσης της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ρουχανί, προειδοποιώντας τον σχετικά με τις επιπτώσεις που θα ακολουθούσαν, σύμφωνα με το Reuters. 

«Ο πρόεδρος υπενθύμισε τη μεγάλη του ανησυχία λόγω του κινδύνου που υπάρχει για νέα αποδυνάμωση της πυρηνικής συμφωνίας τους 2015 και τις συνέπειες που αναγκαστικά θα ακολουθούσαν», σημειώνεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. 

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση από το γραφείο του Γάλλου προέδρου, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις συνομιλίες με τις ιρανικές Αρχές και άλλους εμπλεκόμενους στη συμφωνία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το Σάββατο Μακρόν και Ρουχανί

Τον Μάιο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι αναστέλλει εν μέρει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία, δίδοντας προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου προκειμένου να σώσουν τη συμφωνία, βρίσκοντας τρόπο να προστατεύσουν το Ιράν από τις αμερικανικές κυρώσεις. 

Πριν από σχεδόνέναν χρόνο, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.

Tags:
πυρηνικά, Χασάν Ρουχανί, Ιράν, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK