ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέρριψε πριν λίγες εβδομάδες  ένα αμερικανικό drone πάνω από το Στενό του Ορμούζ , κάνοντας λόγο για παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας.

Ο στρατηγός Γκολάμ Ρεζά Τζαλάλι, επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτικής Άμυνας του Ιράν, δήλωσε ότι το Ιράν έλαβε μήνυμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που προειδοποιούσε για μια μικρής κλίμακας επίθεση, αφότου ο στρατός καταρρίψει το αμερικανικό drone.

Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Τεχεράνη δήλωσε ότι το αεροπλάνο πετούσε κρυφά και συμμετείχε «ξεκάθαρα σε μια επιχείρηση κατασκοπείας».

Ο ιρανικός στρατός φέρεται να προειδοποίησε επανειλημμένα το drone, το οποίο, όπως υποστηρίζει πέταξε πάνω από τη νότια επαρχία Ορμουζγκάν, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Μετά την κατάρριψη του drone που έκανε παραβίαση, οι Ηνωμένες Πολιτείες μας είπαν μέσω των διπλωματικών διαμεσολαβητών ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια μικρής κλίμακάς επιχείρηση», ανέφερεΤζαλάλι σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά της η Τεχεράνη σύμφωνα με το ίδιο προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε την έναρξη του πολέμου.

Σχετικά:

Ρουχανί: Το Ιράν εγκαταλείπει αρκετές δεσμεύσεις της JCPOA για να διασώσει την πυρηνική συμφωνία
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: Να είστε προσεκτικοί με τις απειλές
Ιράν: Μπορούμε να κατασχέσουμε βρετανικό τάνκερ αν δεν απελευθερωθεί το δικό μας
Ιρανός υπουργός: Οι Αμερικάνοι φοβήθηκαν τη στρατιωτική δύναμη του Ιράν και δεν επιτέθηκαν
Tags:
Drone, επίθεση, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK