ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Βερολίνο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόφαση του Ιράν να ξεπεράσει το προκαθορισμένο όριο εμπλουτισμένου ουρανίου παραβιάζοντας τη συνθήκη για τα πυρηνικά.

Η Γερμανία ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός ότι το Ιράν παραβιάζει το όριο που έχει τεθεί για τον εμπλουτισμό ουρανίου και καλεί τη χώρα να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών την Κυριακή.

«Η Γερμανία - όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι άλλοι εταίροι της ΕΕ - είναι εξαιρετικά ανήσυχη για την ανακοίνωση του Ιράν ότι έχει αρχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο πέραν της συγκέντρωσης ποσοστού της τάξεως του 3,67%», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο.

Σημείωσε ακόμη ότι η Γερμανία θα αναμένει να επιβεβαιώσει το γεγονός από τον αρμόδιο φορέα επιτήρησης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ιράν: Η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, σε λίγες ώρες ξεκινάμε τον εμπλουτισμό ουρανίου

Το υπουργείο στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι η ΕΕ έχει επανειλημμένως το Ιράν να μην προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις που υποσκάπτουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

«Προτρέπουμε ένθερμα το Ιράν να σταματήσει και να ανακαλέσει όλα τα μέτρα που είναι ασυμβίβαστα με τις δεσμεύσεις του», τονίζει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως το Ιράν ανακοίνωσε πως η ΕΕ δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία και πως μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω εμπλουτισμό ουρανίου.

Σχετικά:

Το Ιράν φέρεται να «έσπασε» το προκαθορισμένο όριο εμπλουτισμένου ουρανίου
Ιράν: Η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, σε λίγες ώρες ξεκινάμε τον εμπλουτισμό ουρανίου
Συνομιλίες Τραμπ - Μακρόν για την απόφαση του Ιράν να υπερβεί το όριο εμπλουτισμένου ουρανίου
Tags:
ΗΠΑ, πυρηνικά, πυρηνική συμφωνία, ουράνιο, Γερμανία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK