ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τρίπολη τελεί υπό πολιορκία, αφού ο διοικητής των δυνάμεων του LNA, Χαλίφα Χαφτάρ, διέταξε τα στρατεύματά του να επιτεθούν και να καταλάβουν την πόλη τον Απρίλιο.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μιτίγκα της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης, διέκοψε την εναέρια κυκλοφορία του την Κυριακή, ύστερα από μαζικές πυραυλικές επιθέσεις.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο έχουν στραφεί προς την πόλη Μισράτα, 124 μίλια ανατολικά της Τρίπολης. Το Μιτίγκα αποτελεί το μόνο λειτουργικό αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Η ένταση στην Λιβύη κλιμακώθηκε στις 4 Απριλίου, όταν ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), με επικεφαλής τον Χαλίφα Χάφταρ, εξαπέλυσε επίθεση με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης.

Παράλληλα, η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη έχει ζητήσει από τις δύο πλευρές κατάπαυση του πυρός για να εκκενώσει τους τραυματίες από την Τρίπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κατάρριψη στρατιωτικού αεροσκάφους της GNA από τον LNA στην Λιβύη

Ο έλεγχος της Λιβύης έχει χωριστεί στα δύο μετά από χρόνια σύγκρουσης, όταν ξέσπασε εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ και οδήγησε στη δολοφονία του πρώην αρχηγού του κράτους, Μουαμάρ Καντάφι.

Από τότε, δεν υπήρξε ενιαία κεντρική κυβέρνηση στην Λιβύη, παρά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα και από τις δύο πλευρές.

Tags:
Χαλίφα Χαφτάρ, πυραυλική επίθεση, αεροδρόμιο, LNA, GNA, Τρίπολη, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK