13:57 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Μια νέα τρέλα φαίνεται πως έχει πιάσει τις Ρωσίδες που επιβαίνουν στους συρμούς του μετρό σε όλη τη χώρα, καθώς όλο και πιο πολλές εμφανίζονται στο συγκεκριμένο μέσο ξυπόλητες.

Η νέα μόδα που ακολουθούν αρκετές Ρωσίδες δεν επιβάλλει κάποιο εξτρίμ αξεσουάρ, αντιθέτως τις θέλει να πετούν ένα πολύ χρήσιμο στοιχείο της καθημερινής τους αμφίεσης, που δεν είναι άλλο από τα παπούτσια

Το κίνημα, γνωστό ως κίνημα των «ξυπόλητων» απαιτεί το να κάνεις τις δουλειές σου στην πόλη χωρίς παπούτσια.

Τη μόδα φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η Πολίνα Σμέρτς, 33 ετών και blogger στο YouTube.

H Σμερτς λέει ότι περπατάει ξυπόλητη όλο το χρόνο, αλλά προειδοποιεί ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί κανείς να περπατήσει ξυπόλητος για 3 ώρες το μέγιστο.

Να σημειωθεί πως το να χρησιμοποιεί κανείς το μετρό ξυπόλητος απαγορεύεται ρητά, με τις αρχές του συγκεκριμένου μέσα να προειδοποιούν για τον κίνδυνο τραυματισμών.

«Υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού από μεταλλικά εξαρτήματα κατά τη χρήστη της κυλιόμενης σκάλας» σημειώνουν οι αρχές του μετρό του Νοβοσιμπίρσκ.

«Αν τα πόδια σας πιαστούν μεταξύ των κινούμενων σκαλοπατιών και της πλατφόρμας εισόδου, ο τραυματισμός θα ήταν σοβαρός. Μπορεί επίσης να γλιστρήσετε σε κάποιο ολισθηρό σημείο ή τα πόδια σας να ακουμπήσουν στον συρμό, το οποίο είναι επίσης δυσάρεστο».

Ωστόσο, με εκατομμύρια επιβάτες να πηγαινοέρχονται σχεδόν καθημερινά, υπάρχει επίσης πολύ σοβαρός κίνδυνος να κολλήσουν βακτήρια.

Το 2013, οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης συνήθειας υπέβαλαν αίτημα στις αρχές του μετρό της Μόσχας ζητώντας την κατάρτιση ενός συνόλου κανόνων για τους επιβάτες χωρίς παπούτσια. 

Το αίτημα απορρίφθηκε.

Tags:
παπούτσια, πόδια, Ρωσία, επιβάτες, Μετρό, Μόσχα, ξυπόλητος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK