ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα νέα διαβατήρια της Βρετανίας μετά το Brexit θα τυπώνονται στην Πολωνία και θα είναι σκούρα μπλε αντί για μπορντό ενώ θα έχουν εξελιγμένη τεχνολογία ασφαλείας.

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέθεσε την κατασκευή των νέων διαβατηρίων σε μια γαλλο-ολλανδική εταιρεία, την Gemalto, η οποία κέρδισε το διαγωνισμό για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα έχουν οι Βρετανοί μετά το Brexit.

Η εταιρεία έχει εργοστάσια σε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων ένα στην Πολωνία όπου εκτιμάται ότι θα τυπωθούν και τα νέα βρετανικά διαβατήρια.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα κάνει το νέο βρετανικό διαβατήριο ένα από τα πιο προηγμένα βιομετρικά ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν φτιαχτεί ποτέ, ενσωματώνοντας νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και καινοτόμα υλικά.

Για παράδειγμα, τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου θα αναγράφονται και σε έναν ηλεκτρονικό μικροεπεξεργαστή ενσωματωμένο στο διαβατήριο, προστατευμένο με ασφαλές λειτουργικό σύστημα.

Η εταιρεία σκοπεύει ακόμη να αντικαταστήσει το χαρτί με πολυανθρακικό φύλλο και με υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αλεξίσφαιρων. Ακόμη θα αλλάξει το χρώμα τους από μπορντό σε μπλε.

Παρά το ότι τα διαβατήρια θα κατασκευαστούν αλλού οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία των κατόχων θα γράφονται στη Βρετανία.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στη χώρα καθώς η εταιρεία που κατασκεύαζε τα παλιά διαβατήρια θα έχει μεγάλη ζημιά και απώλειες 170 θέσεων.

Σχετικά:

Νέο έργο κατά του Brexit από τον Μπάνκσι στο Λονδίνο (Φωτογραφία)
Τζόνσον: «Νεκρή» η συμφωνία της Μέι για το Brexit
Έτοιμοι να πουν «ναι» σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit φέρονται οι Εργατικοί στη Βρετανία
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Τεχνολογία, Πολωνία, Brexit, Μεγάλη Βρετανία, διαβατήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK