ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία Τζέιμς Τζέφρι μεταβίβασε επίσημο αίτημα προς το Βερολίνο, καλώντας τη Γερμανία να αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία.

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της Ουάσιγκτον να αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία, δηλώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν ανταποκρίνεται στη στρατηγική της χώρας για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

«Όταν λέω ότι η κυβέρνηση επιμένει στα μέτρα του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), αυτό δεν περιλαμβάνει επίγεια στρατεύματα, όπως είναι γνωστό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος υπενθύμισε εξάλλου ότι η Γερμανία είχε μία «σημαντική και διεθνώς αναγνωρισμένη συμβολή» στην καταπολέμηση του ISIS στη Συρία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συζητά για το μέλλον της συμμετοχής της χώρας στον συνασπισμό κατά του ISIS με την Ουάσιγκτον.

Της δήλωσης του Γερμανού κυβερνητικού εκπρόσωπου προηγήθηκε επίσημο αίτημα του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, με το οποίο η Ουάσιγκτον κάλεσε το Βερολίνο να αναπτύξει στρατεύματα για να αντικαταστήσει εν μέρει τις αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Τζέφρι, τα γερμανικά στρατεύματα θα βοηθούσαν τους Αμερικανούς συμμάχους τους και θα παρείχαν τεχνική υποστήριξη στις κουρδικές δυνάμεις, καταπολεμώντας τον ISIS.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, ειδικότερα, ζήτησε από τη Γερμανία να αναπτύξει εκπαιδευτές και τεχνικούς για να συνδράμει τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας υπό τη διεύθυνση των Κούρδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα είναι ως σήμερα τα πλήγματα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ σε Συρία - Ιράκ, πόσοι οι άμαχοι νεκροί

Αυτή τη στιγμή, η Γερμανία παρέχει αναγνωριστικά αεροσκάφη, ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού και εκπαιδευτές που βρίσκονται στο Ιράκ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον συνασπισμό των δυτικών κρατών κατά του ISIS.

Οι διαταγές που έχουν οι γερμανικές δυνάμεις για επιχειρήσεις στη Συρία λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο θα μπορούσαν να παραταθούν με απόφαση του κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στο Ιράκ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να παρατείνει την εντολή, αλλά το νομοθετικό σώμα της χώρας θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Σχετικά:

Τούρκος αξιωματούχος: Η Τουρκία ίσως αναπτύξει τους S-400 κοντά στα σύνορα με τη Συρία
Κρεμλίνο: Σύντομα οι συζητήσεις Ρωσίας - Τουρκίας - Ιράν για τη Συρία
Πληροφορίες ότι η Τουρκία μετακινεί ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με Συρία
Πόσα είναι ως σήμερα τα πλήγματα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ σε Συρία - Ιράκ, πόσοι οι άμαχοι νεκροί
Απόπειρα επίθεσης με drone σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία
Tags:
ISIS, στρατιώτες, στρατεύματα, Γερμανία, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK