ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από κυβερνών κόμμα AKP του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Βαθιές διαφορές» εντός του AKP ανάγκασαν σε παραίτηση σήμερα τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν από το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Ο Μπαμπατζάν, μαζί με τον πρώην πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο καιρό το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Reuters: Μέλη του AKP σχεδιάζουν την ίδρυση αντίπαλου κόμματος

Ο ίδιος υποστήριξε πως πλέον είχε καταστεί αδύνατο το να παραμείνει μέλος του ΑΚΡ.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Τουρκία χρειάζεται ένα ολοκαίνουργιο όραμα για το μέλλον της. Υπάρχει ανάγκη για σωστές αναλύσεις σε κάθε τομέα, για νέες στρατηγικές, σχέδια και προγράμματα για τη χώρα μας», δήλωσε ο Μπαμπατζάν.

«Είναι πλέον αναπόφευκτο το ότι πρέπει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για το παρόν και το μέλλον της Τουρκίας. Πολλοί από τους συναδέλφους μου αλλά και εγώ αισθανόμαστε μια μεγάλη και ιστορική ευθύνη απέναντι σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του στο κόμμα.

Ο Μπαμπατζάν υπηρέτησε ως υπουργός οικονομίας και Εξωτερικών στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης του ΑΚΡ πριν γίνει αναπληρωτής πρωθυπουργός, ρόλο που κατείχε από το 2009 έως το 2015.

Tags:
κόμμα, Ερντογάν, ΑΚΡ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK