17:57 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανέγερση τείχους που θα περικλείει την Ευρώπη προτείνει Δανός ιστορικός, ως μέτρο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και αναχαίτιση της μετανάστευσης.

Την κατασκευή τείχους γύρω στα σύνορα της Ευρώπης προτείνει, ως λύση για την ανακοπή της μετανάστευσης, ο Δανός ιστορικός Ούφε Οστεργκάαρντ, εκφράζοντας την άποψη ότι οι προσπάθειες ενσωμάτωσης στην ήπειρο έχουν καταστεί αποτυχημένες. 

«Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρχε μια σθεναρή πεποίθηση ότι το σκανδιναβικό μοντέλο του κράτους πρόνοιας ήταν τόσο ισχυρό και ελκυστικό που θα μπορούσε να ενσωματώσει όλους τους ''ξένους''», σημειώνει ο καθηγητής Ιστορίας από τη Δανία σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politiken.

Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι είχε υιοθετήσει, επίσης, την παραπάνω θέση, εντούτοις αργότερα αναθεώρησε, εγκαταλείποντας την ιδεά της πολυπολιτισμικότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει φτάσει η ώρα για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με «συρματοπλέγματα σε τέσσερις λωρίδες, προβολείς και παρατηρητήρια», ως αναγκαίο μέτρο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προειδοποιεί ο ιστορικός, θα μπορούσε να υπάρξει διάσπαση μεταξύ της Ανατολικής, της Δυτικής και της Νότιας Ευρώπης, γύρω από τους τρόπους διαχείρισης της μετανάστευσης. 

«Η προστασία των συνόρων είναι αναγκαία, ειδάλλως ο πληθυσμός θα επαναστατήσει ενάντια στην κυβέρνηση», τονίζει ο ίδιος μάλιστα. 

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι έχει φτάσει η ώρα που οι πολιτικοί πρέπει να παραδεχτούν πως η ενσωμάτωση έχει αποτύχει. 

«Τα γκέτο είναι ένα καλό παράδειγμα των παράλληλων κοινωνιών που αναδύονται. Η ενσωμάτωση δεν έχει αποτύχει για όλους, αλλά για σχετικά πολλούς ανθρώπους», σημειώνει. 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, σύνορα, τείχος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK