17:45 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019

Αρχηγός Φρουρών της Επανάστασης: Το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικά, ο κόσμος το γνωρίζει

© Sputnik / Anton Bystrov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα σήμερα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το ποσοστό του 3,67% εμπλουτισμού ουρανίου, ένα όριο που είχε θέσει η πυρηνική συμφωνία, σε απάντηση στην αδυναμία προστασίας των ιρανικών συμφερόντων από μέρους των συμμετεχόντων στη συμφωνία, εν μέσω των αμερικανικών κυρώσεων.

«Γιατί μας επιβάλλουν παγκοσμίως κυρώσεις για το θέμα των πυρηνικών, όταν ο κόσμος το γνωρίζει ότι δεν επιδιώκουμε όπλα; Στην πραγματικότητα, μάς επιβάλλουν κυρώσεις επειδή το γνωρίζουν», σημείωσε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί.

«Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν καμία θέση στο Ισλάμ. Το Ισλάμ δεν εγκρίνει ποτέ τα όπλα μαζικής καταστροφής», σημείωσε ακόμη. 

Το Ιράν, όπως έγινε γνωστό, «έσπασε» το όριο που θέτει η συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης ως προς το εμπλουτισμένο ουράνιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Ιράν «έσπασε» το όριο της πυρηνικής συμφωνίας για το εμπλουτισμένο ουράνιο

Πριν από έναν χρόνο περίπου ξεκίνησαν οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον φετινό Ιούνιο, μετά από την κατάρριψη αμερικανικού drone από το Ιράν, επειδή όπως υποστήριξε, πέρασε τα ιρανικά σύνορα, με τις ΗΠΑ να επιμένουν ότι το drone κατερρίφθη ενώ πετούσε πάνω από ουδέτερα ύδατα.

Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σχεδίαζαν επίθεση σε βάρος του Ιράν, την οποία όμως όπως είπε ο ίδιος, σταμάτησε δέκα λεπτά προτού πραγματοποιηθεί. 

Tags:
πυρηνικά, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK