09:19 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο Λόπεζ (αριστερά) και τον διοικητή Στρατηγικών Επιχειρήσεων Ρεμίτζιο Σεμπάγιο (δεξιά)

Μαδούρο: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στο Μπαρμπάντος

© AP Photo / Miraflores Press Office / Jhonn Zerpa
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο γνωστοποίησε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση στα νησιά Μπαρμπάντος της ανατολικής Καραϊβικής.

«Σήμερα [Δευτέρα], στις 8 Ιουλίου, ξεκίνησε η διαδικασία διαλόγου με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας με τη συμμετοχή της νορβηγικής κυβέρνησης στη νήσο Μπαρμπάντος. Ένα πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα, έχω αντίστοιχα μηνύματα από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας αυτή τη μέρα των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση.

Από τον Ιανουάριο, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Χουάν Γκουάιδο εξελέγη επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνικής Συνέλευσης, την οποία όλα τα άλλα κυβερνητικά παραρτήματα αρνούνταν να αναγνωρίσουν από το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γκουάιδο: Αντιπολίτευση και κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στα Μπαρμπάντος

Στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την ακύρωση της εκλογής του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ο Γκουάιδο αυτοαναγορεύθηκε «προσωρινός πρόεδρος» της χώρας. Ο Μαδούρο, ο οποίος ορκίστηκε για τη δεύτερη προεδρική θητεία του στις 10 Ιανουαρίου μετά τη νίκη του στις εκλογές του Μαΐου, των οποίων μέρος της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρει, χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουάιδο ως μια προσπάθεια να οργανώσει ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από την Ουάσινγκτον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν, εν τω μεταξύ, εκφράσει την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και πιστοί στην προώθηση της διευθέτησης κρίσεων μέσω του διαλόγου.

Tags:
συνομιλίες, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK