ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την συνέχιση των εμπορικών της σχέσεων με το Ιράν ξεκαθάρισε η Μόσχα μέσω του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

Η Ρωσία θα αγνοήσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και θα συνεχίσει τις εμπορικές της σχέσεις με την Τεχεράνη χωρίς τη δημιουργία ειδικών μηχανισμών, έκανε γνωστό ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

«Οι συνάδελφοί μας εδώ (στις Βρυξέλλες) μερικές φορές ρωτούν γιατί η Ρωσία και η Κίνα δεν δημιουργούν το δικό τους INSTEX (εργαλείο για την υποστήριξη των εμπορικών συναλλαγών), και απαντούμε με το ερώτημα: γιατί το χρειαζόμαστε; Θα συνεχίσουμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στις κυρώσεις των ΗΠΑ» δήλωσε ο Τσιζόφ.

Την προηγούμενη ημέρα, η φινλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι σκέφτεται να ενταχθεί σε ένα εμπορικό σύστημα που τα περισσότερα μέλη της ΕΕ έχουν φτιάξει για να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.

Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν ξανά κυρώσεις σε βασικούς χρηματοοικονομικούς και ενεργειακούς τομείς του Ιράν ενώ αποχώρησαν μονομερώς από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Τεχεράνη, Μόσχα, Ιράν, Ρωσία, εμπόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK