ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελευθερίας των Media στο Λονδίνο αρνήθηκε να δώσει διαπίστευση σε δημοσιογράφο του Sputnik, αλλά και του RT, χωρίς προχωρήσει σε εξηγήσεις για αυτή την απόφαση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ άσκησε κριτική στην απόφαση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελευθερίας των Media να αρνηθεί την παροχή διαπίστευσης σε Ρώσους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντάς την παράλογη.

«Αυτό είναι, επιτρέψτε μου να πω, ένα οιωνεί συνέδριο. Εκεί δεν μπορούν να γίνουν σοβαρές συζητήσεις για την ελευθερία των media όταν αρνούνται να δώσουν διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί λαμπρή απόδειξη για το πόσο παράλογα είναι τα πράγματα που συμβαίνουν. Δυστυχώς αυτός ο παραλογισμός έχει γίνει κανονικότητα και έχει χρονίσει σε κάποιες χώρες, όπως συμβαίνει και με τη χώρα που φιλοξενεί το Συνέδριο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δεν έδωσαν διαπίστευση σε δημοσιογράφο του Sputnik για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελευθερίας των Media

«Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μας αφήνει να παρακολουθήσουμε το Συνέδριο για την ελευθερία των media στο Λονδίνο: ‘’δεν έχουμε διαπιστεύσει το RT και το Sputnik, για τον ενεργό τους ρόλο στη διάδοση της παραπληροφόρησης’’. Φυσικά, δεν ανέφεραν ούτε ένα παράδειγμα αυτής της παραπληροφόρησης», σχολίασε στο blog της στην Telegraph, η αρχισυντάκτρια του Sputnik και του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, όπως και το τηλεοπτικό δίκτυο RT, δεν έλαβαν το πράσινο φως στη λήψη διαπίστευσης για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελευθερίας των Media, που θα γίνει στις 10 και 11 Ιουλίου στο Λονδίνο.

ΑΚΟΜΑ:  Η Γερμανία φοβάται το Sputnik

Σχετικά:

Ρωσικά αντίμετρα στο Παρίσι για τη μη διαπίστευση δημοσιογράφων του Sputnik
Tags:
δημοσιογράφος, διαπίστευση, Βρετανία, Λονδίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK